Betalingsterminaler: Fordele og ulemper ved at leje vs. køb

Udgivet den 08-11-2022  |  kl. 12:16  |  

Hvis du ejer en virksomhed, der accepterer betalinger via. kredit- eller debetkort, spekulerer du måske på, om det er bedre at leje eller købe en betalingsterminal. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, og det rigtige valg for din virksomhed vil afhænge af flere faktorer. I denne artikel vil vi nedbryde de vigtigste overvejelser, så du kan træffe den bedste beslutning for din virksomhed.

Leje af en betalingsterminal

Den største fordel ved at leje en betalingsterminal er, at det er en billig mulighed for virksomheder, der ikke behandler mange kredit- eller betalingskorttransaktioner. Hvis du kun accepterer kortbetalinger et par gange om ugen eller måneden, kan leje af en terminal være mere omkostningseffektivt end at købe en direkte. 

 

En anden fordel ved at leje er, at du normalt kan få fingrene i de nyeste og bedste modeller, da de fleste udlejningsfirmaer tilbyder nye terminaler med jævne mellemrum. Dette kan være nyttigt, hvis du har brug for funktioner som kontaktløs betaling eller EMV-chipaccept. 

 

På den negative side kan lejegebyrer stige over tid, og du vil ikke eje terminalen ved udløbet af din lejekontrakt. Det betyder, at hvis du skal foretage ændringer eller opgraderinger, skal du gå gennem udlejningsfirmaet - hvilket kan være frustrerende. 

Køb af en betalingsterminal 

Hvis du ofte behandler betalinger som er sket via. kredit- eller debetkort, kan det være den bedste løsning for din virksomhed at købe en terminal direkte. Selvom forudgående omkostninger kan være højere end at leje, vil du i sidste ende spare penge i det lange løb, da du ikke skal blive ved med at betale lejegebyrer måned efter måned. 

 

En anden fordel ved at eje din egen terminal er, at du har fuldstændig kontrol over den. Hvis du har brug for at foretage ændringer eller opgraderinger, kan du gøre det uden at skulle gå gennem et tredjepartsfirma. Du behøver heller ikke bekymre dig om at returnere terminalen ved udløbet af din lejekontrakt - den er din at beholde! 

Potentielle ulemper

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at eje en betalingsterminal. For det første, hvis du vælger en ældre model, kan du gå glip af funktioner som kontaktløse betalinger eller EMV-chipaccept, der kan gøre transaktioner hurtigere og mere bekvemme for dine kunder. Derudover, hvis noget går galt med din terminal, er det op til dig (eller dit team) at rette det - du har ikke et udlejningsfirma at stole på for support og reparationer. 

 

Der er ikke noget nemt svar, når det kommer til at beslutte, om du vil leje eller købe en betalingsterminal til din virksomhed. Det afhænger virkelig af faktorer som, hvor ofte du behandler kortbetalinger, og hvilke funktioner du har brug for i en terminal. Ved at tage dig tid til at afveje fordele og ulemper ved hver mulighed, kan du træffe den bedste beslutning for din virksomhed - og sikre, at dine kunder får en positiv oplevelse, når de køber hos dig.

Udgivet af: Penge