E-learning - en effektiv læringsform på arbejdspladsen

Udgivet den 08-09-2022  |  kl. 13:44  |  

Dette indhold er sponsoreret

E-learning er en elektronisk læringsform, der bliver mere og mere udbredt på de danske arbejdspladser. Dette skyldes primært, at e-learning giver en række fordele i forhold til traditionel undervisning, som kan gavne både virksomheden og medarbejderen. Denne artikel vil dykke ned i e-learning som fagligt redskab på arbejdspladsen og forklare, hvordan e-learning kan implementeres i virksomheden.

Hvad er e-learning, og hvordan kan det bruges til at forbedre virksomhedens ydeevne?

E learning er en form for online kursus, som virksomheden har skabt til bestemte formål. Typisk er e-learning lavet i et videoformat med relevante speaks og animationer, der tydeliggør de enkelte elementer i hver eneste proces. Virksomheder kan skabe e-learning til flere forskellige formål, eksempelvis on boarding, oplæring af medarbejdere til nye processer eller for at skabe overblik over komplekse systemer. Fordelene ved netop e-learning er, at det er et redskab, medarbejderen altid har ved sin side. Det er altså helt fleksibelt og afhænger ikke af, at der er andre mennesker i nærheden, der skal kunne forklare opgaverne. Dermed er e-learning et vigtigt middel for den effektive og produktive virksomhed, der vil gøre det let for medarbejderne at gøre deres arbejde.

Hvordan kan man implementere e-learning i virksomheden?

Det kan være ganske svært at udvikle sin e-learning på egen hånd. Derfor er det for de fleste virksomheder oplagt at samarbejde med virksomheder, der er specialiserede i dette. Her vil udviklerne starte med at udvikle nogle guidelines sammen med jer, hvorefter de udarbejder et design, der passer til jeres behov og ønsker. Som det næste vil de udvikle idéen til den tegneserie, der skal indgå i læringsmodulet. Når disse processer er godkendt af jer, vil udviklerne skabe den endelige produktion, som på baggrund af forarbejdet vil ramme så specifikt som muligt. Dermed er jeres nye e-learning modul klar til brug på virksomheden.

E-learning - en effektiv investering for din virksomhed

E-learning er en effektiv investering for din virksomhed, da det både er fleksibelt, omkostningsbesparende og giver en god forståelse af budskaber. Modulerne kan tilpasses hele virksomheden, hvis det er en emne, der gælder alle, eller det kan tilpasses enkelte grupper af medarbejdere, der arbejder indenfor et særligt emne. Modulerne er klar, lige når behovet opstår, og det vil gøre nogle processer nemmere internt i virksomheden, da medarbejderne vil være mindre afhængig af andre menneskers tid. Kurserne kan hurtigt opdateres, så de altid er ajourførte, hvilket sikrer, at de ikke forældes. E-learning er en effektiv læringsform, som mange virksomheder og organisationer benytter sig af. Det giver mulighed for at uddanne medarbejdere på en fleksibel måde, hvilket er en stor fordel i forhold til den traditionelle undervisningsform.

Udgivet af: Penge