Efter faldet - er det nu, man skal købe krypto?

Udgivet den 16-01-2023  |  kl. 11:58  |  

Kryptovaluta er et investeringsaktiv, mange danskere har valgt at prøve kræfter med. Lige nu ligger bitcoin og andre kryptovalutaer på et meget lavt niveau, og man kan spekulere på, om det er nu, man skal købe. Læs med her, hvor vi belyser netop dette emne, og få gode råd til dine investeringer.

 

Kryptoinvestorer, der købte inden de meget store stigninger og kom ud i tide tjente mange penge, mens dem der var med hele vejen op og ned igen må indkassere et tab. Dog er intet tabt før man sælger, og hvis man tror på, at vi igen vil se en stigning, gælder det om at holde fast og måske endda supplere på de lave niveauer.

 

En helt ny og digital valuta 

Bitcoin var blandt de allerførste kryptovalutaer som så dagens lys, og rigtigt mange danskere følte sig draget af denne helt nye og hundrede procent digitale valuta, det nu var muligt at investere i. Valutaen har oplevet vanvittige stigninger og nåede sin hidtige top i november 2021. Herfra er det gået stejlt nedad siden og bitcoin handles i dag på et rekordlavt niveau. Du kan finde kurser og nyheder om kryptovaluta på cryptomeister.

 

Som det også gælder med aktier, kan de lave niveauer være en opkøbsmulighed, hvis man føler sig sikker på, at aktivet igen vil stige. Intet er dog sikkert, og med et så risikobetonet aktiv som kryptovaluta er det værd at være forsigtig og ikke sætte hele sin formue over styr på noget, der endnu er relativt nyt og herudover ikke er hverken forbundet til en anerkendt værdi eller kontrolleret af nogle instanser.

 

Spredning er redning

Her er det værd at gøre sig nogle tanker om sin risikovillighed og søge at skabe en balance, således at man så at sige spiller med men uden at satse hele butikken. Det kan være en god idé at beslutte sig for en risikoprofil, således at man har mulighed for at opnå gode gevinster men samtidig begrænser eventuelle tab.

 

En fornuftig risikoprofil kan eksempelvis tage udgangspunkt i, at man sætter 15% af sin disponible investeringsformue i kryptovaluta eller højrisikoaktier, 35% i aktier med en risiko i mellemklassen og måske lidt crowdlending eller fysisk guld og endelig 50% i defensive aktier som anses for at være de sikreste. Det kan eksempelvis dreje sig om Novo Nordisk og andre store, solide selskaber.

 

Den digitale tegnebog

Mens aktier købes på helt almindelige handelsplatforme, enten uafhængige eller gennem bankerne, foregår det på en lidt anden måde med kryptovaluta. Der findes udenlandske handelsplatforme, hvor man kan købe krypto, mens det også er muligt at handle ved hjælp af en såkaldt wallet, altså en digital pengepung.

 

Det hele foregår digitalt, for med krypto er der tale om et digitalt pengesystem. Du har måske set billeder af bitcoinmønter, og selvom de ser meget ægte ud, findes de ikke i virkeligheden men altså kun digitalt. Det betyder, at du ikke kan gå ind i en bank eller andet pengeinstitut og købe kryptovaluta. 

 

For at handle med kryptovaluta skal du have adgang til en computer, tablet eller telefon med internetadgang og et relativt opdateret styresystem. Her er det underordnet om du kører iOS eller Android, for med begge systemer kan du i din browser få adgang til steder, hvor du kan købe kryptovaluta.

 

Inden du giver dig i kast med investering i krypto er det en god idé at sætte sig ind i tingene, så du forstår, hvordan det fungerer og ikke blot hopper ombord, fordi nogen fik det til at lyde som en god idé. Glem heller ikke risikoprofilen, som vi var inde på tidligere, så du ikke risikerer at miste alle dine penge, hvis det ikke går, som du havde håbet.

 

Udgivet af: Penge