Få installeret et sikkert whistleblower-softwaresystem

Udgivet den 03-05-2021  |  kl. 23:50  |  

Med et nyt EU-direktiv, der snart træder i kraft, er der kommet en ny lov om whistleblowing. Dette betyder mere konkret, at har man et firma med minimum 50 ansatte medarbejdere, er en offentlig institution i EU-regi eller et pengeudbyderfirma, er disse instanser forpligtede til at etablere et whistleblowing system.

I denne artikel vil vi se lidt nærmere på, hvordan firmaer og offentlige instanser kan sikre deres medarbejderes tryghed og sikkerhed via whistleblower-softwaresystemer fra en ekstern udbyder.

Få en ekstern udbyder af whistleblower software 

Når man som firma skal leve op til de nye EU-direktiver om whistleblowing, skal man til at overveje, hvilke systemer, man skal have installeret i virksomheden. Disse systemer skal gerne sikre, at en ansat kan føle sig tryg og fuldt ud anonymiseret, når denne indberetter et muligt lovbrud. Her kan man vælge at hyre en ekstern udbyder til opgaven, der primært har sit fokus på den oplevelse, som brugeren af systemet har.

Hvorfor er en ekstern udbyder så vigtig for din forretnings succes, kan man så spørge? 

Tryghed og sikkerhed er alfa og omega

Det første, en virksomhed skal erkende og acceptere, når der er tale om valget af installation af whistleblower-softwaresystemer, er, at der er utroligt meget på spil for den person, der vælger at bruge systemet og lave en indberetning. Det er en stor ting at tillade sig at lave en indberetning, og derfor er det naturligt, at medarbejderen tænker sig om en ekstra gang, inden dette sker.

Hold softwaresystemet adskilt fra virksomheden 

Hvis medarbejderen på nogen måde føler sig utryg ved situationen, er der nemlig stor chance for, at indberetningen ikke sker.

Hvis det kommer for en dag hos virksomheden eller den nærmeste chef, kan man som medarbejder både frygte for, at man mister sit arbejde, eller at man i fremtiden bliver mobbet, set ned på eller på anden måde skaber et psykisk hårdt arbejdsmiljø.

Derfor er det ekstra vigtigt at hyre en ekstern udbyder, som ikke har nogle aktier i firmaet i symbolsk forstand, og som ikke har nogen tilknytning til de interne forretningsgange, kollegaskaber og interne relationer.

Whistleblower systemer for mindre virksomheder 

Selvom man ikke er et stort firma med over 50 ansatte eller en offentlig instans, kan der alligevel være gode grunde til at installere et whistleblowersystem. Dette skyldes, at det kan skabe ekstra tryghed for alle de ansatte, samt en god signalværdi om, at virksomheden tager denne del alvorligt.

Et sådant valg om at have en whistleblowerordning kan også være noget, som firmaet bruger aktivt i sin markedsføringsstrategi, hvilket placerer dem mere positivt på markedet i forhold til konkurrenterne.

Vær transparente 

Med et whistleblower-softwaresystem installeret og integreret som en fast del af virksomhedens praksis og image skaber man samtidig en transparent signalværdi overfor omverdenen og viser, at man ikke har noget at skjule. Det kan skabe mere tryghed overfor kunderne.

Dette kan også være en god strategi for virksomheder, der ser sig selv vokse de kommende måneder eller år. Så vil det være godt at være forberedt med et whistleblowing-system i sin pipeline.

Udgivet af: Penge