Industrier, man bør investere i

Udgivet den 08-09-2022  |  kl. 13:38  |  

Annonce

Børsmarkedet står aldrig stille, og især i løbet af de sidste år har både markedet og den overordnede økonomi været igennem mange forandringer. Og nogle af de forandringer har budt på gode investeringsmuligheder. Her tager vi et kig på nogle af de industrier, som anses som de bedste investeringsmuligheder i 2022.

 

Fintech

En industri som hele tiden vinder frem er finansiel teknologi. Disse firmaer tilbyder et alternativ til traditionelle banker ved brug af teknologi som internettet, skyen og ny software, og tilbyder servicer som online børshandel, mobilbetaling, online lån og kryptovalutaer. Især digitale valutaer er vokset i popularitet i Danmark i løbet af de sidste par år i takt med, at handelsplatforme vokser sig større, og imens flere danske butikker og online platforme tager imod kryptobetalinger. Det er nemt at finde forskellige platformanmeldelser online, såsom Etoro anmeldelser.

Det globale fintech-marked var 112.5 billioner dollars værd i 2021, mens prognoserne peger på, at beløbet kommer op på 332.5 milliard dollars inden 2028.

 

Bioteknologi

Et af hovedformålene med bioteknologi er at forbedre menneskers levestandard og skaderne, vi forsager på planeten, og der er næsten ingen grænser for, hvad det kan bruges til. Derfor er det heller ikke overraskende at det er et voksende marked. Efter Covid-19 vaccinerne blev udviklet med stor succes, er interessen i bioteknologi steget markant, og alt tyder på, at det fortsætter sådan. Tal fra Grand View Research spår, at markedet når op på hele 2.44 billioner dollars inden 2028, og kan bidrage med op til 2,7 procent af bruttonationalproduktet i OECD-lande i 2030.

Mange af de førende biotekvirksomheder i verden er danske, og Danmark blev i 2019 kåret til det land i verden, som er bedst ti udvikling og forskning inden for bioteknologi. Det kan derfor være værd at investere en nogle af de store danske virksomheder inden for biotech.

På trods af den store succes, man kan opnå ved at investere i biotek, så er der også en stor risiko. Mange af investeringsmulighederne er spekulative, og man går ind i det ukendte, når man vælger dem. Man skal derfor kun investere i bioteknologi, hvis man er tilpas med risikoen.

Grøn energi

Det har aldrig været bedre at investere i grøn energi, end det er lige nu. Analysevirksomheden Bloomberg New Energy Finance udgav tidligere i år en ny rapport, der beretter, at der sidste år blev investeret 755 milliarder dollars i vedvarende energi, hvilket er 27% mere end året før, og ifølge Forbes vil 2022 sætte en ny rekord.

Og det er ikke overraskende, når man tænker på den voksende popularitet af el-biler, solpaneler, vindkraft og andre teknologier, som optimerer vedvarende energi.

Især aktier som SunPower, ChargePoint Holdings og Atlantica Sustainable Infrastructure kan være værd at holde øje med.

 

Sikre investeringer

Mens nogle industrier går op og ned og er risikable, er der andre, man kan investere i med lidt mere sindsro. Så for dem som er utrygge ved risikoen ved de overstående markeder, kan man i stedet satse på mere sikre markeder.

En af de sikreste investeringer lige nu er madindustrien. Mad er essentielt for vores overlevelser, så man går sjældent galt med investeringer i korn, drikkevarer, madbehandling- og pakning. En anden forholdsvis sikker investering er FMCG. Dagligdagsprodukter som kosmetik, vaskepulver eller tandhygiejne er næppe noget, vi stopper med at købe.

Chancerne for stor profit på de mere sikre markeder er selvfølgelig mindre end de mere risikable, især fordi der er så meget konkurrence.

Dette er blot en lille udsnit af de voksende markeder, som kan være værd at investere i i 2022. Flere industrier inden for teknologi, energi, sundhedspleje og IT vinder frem for tiden, og der er gode chancer for profit - så længe man er bevidst om risikoen.

Udgivet af: Penge