Lån 5000 kroner til din første investering

Udgivet den 31-03-2021  |  kl. 11:53  |  

Har du også lyst til at kaste dig ud i at investere i noget, men har du ikke sparet nok op endnu til at det giver mening, kan et mindre lån muligvis være noget for dig.

Gå online for et hurtigt og let lån

Når man låner penge, er det selvfølgelig som hovedregel ikke egne midler man har til rådighed, men kan du se at du hurtigt kan betale pengene tilbage, så kan et mindre lån være en fin idé til at få sat gang i dine investeringsidéer nu og her.

Der findes mange muligheder for at optage et mindre lån i størrelsen af de 5000 kroner og vælger du at gå online, vil du til og med opleve en hurtig proces, der ikke kræver det store fra din side både tidsmæssigt men heller ikke forklaringer til ønsket om et lån.

På denne side med en oversigt over mulighederne for hvilke lån der er hurtige at komme til, kan du vælge det lån der passer til dit behov. Her kan du med fordel sætte dig ind i, hvad den hurtige oversigt gør tydeligt for dig af diverse tal.

Tjek de forskellige långivere ud online

Først har du hvilken långiver du har med at gøre. Lige under navnet har du andre låntagers rating for deres oplevelse med lån hos netop den udbyder. Det kan være en rigtig god idé at tjekke at der er så høj en rating som muligt - jo flere stjerner jo bedre en oplevelse har andre haft med udbyderen og det vil også give dig bedre chance for at få en positiv oplevelse.

Dernæst kan du se hvilke beløb lånudbyderen kan tilbyde dig. Skal du f.eks. låne 5000 kroner, skal du derfor ikke begynde at bruge din tid på at overveje lånudbydere der kun tilbyder lån fra og med 10.000 kroner. Helt oppe i toppen kan du med fordel starte med at sortere irrelevante lånudbydere fra, ved at indstille det ønskede lånebeløb.

Forstå renten og ÅOP

Herefter vil du kunne se hvilken rente du har med at gøre, hvis du vælger netop den ene frem for den anden udbyder. Der kan også være et bestemt alderskrav som gør at nogle måske yderligere skal sorteres fra. Uanset hvad skal du som minimum være 18 år gammel og myndig for at optage et lån.

Til sidst er der oplyst en afbetalingsperiode og det er de måneder du skal afbetale dit lån over. Bemærk at ved alle lånudbydere er der en ÅOP du skal vurdere. Det er alle de omkostninger der er forbundet med lånet. Du kan altså finde et lån der virker billigt pga. en lavere rente end de andre, men som i sidste ende bliver dyrere fordi der er flere og større gebyrer der ikke fremgår af renten.

Invester i eliteaktier

Når du er kommet i mål med dit valg af lånudbyder, ansøger du om lånet. Der er ikke krav til at du skal forklare hvad du ønsker at bruge pengene til, så hvis du vil investere de lånte penge i f.eks. aktier er det din sag og lånudbyder vil være ligeglad så længe du formår at holde aftalen om afbetalingen dertil.

Hvis du vælger at investere dine penge i aktier, er det vigtigt at huske at det i og for sig ikke er dine penge før du har afdraget beløbet igen. Det er derfor ikke nogen smart løsning at gå ind og gamble med dine penge. Når man investerer, vil der altid være en form for risiko for at miste det investerede beløb.

Du kan mindske din risiko ved at undgå aktier med "high-risk"-vurderingen og i stedet lande på de mere sikre aktier som vi også kalder for eliteaktier, f.eks. de danske eliteaktier som du finder her.

Brug kun penge du har råd til at tabe i investeringer

Hvis du har 5000 kroner at gøre med, vil det være smartest at fordele pengene på et par forskellige virksomheder frem for det hele på én enkelt. Du bør desuden inden noget andet gøre det tydeligt for dig selv hvad du vil have ud af din investering. Har du f.eks. tænkt dig at sælge alle dine aktier igen efter et halvt år eller er det meningen at du vil beholde aktierne i 10-15 år for så måske at hive gevinsten hjem så du har lidt ekstra til nyt bilkøb eller lignende.

Generelt siger man at jo kortere en investeringsperiode du har at gøre med jo lavere en gevinst vil du selvfølgelig også få, medmindre du gambler med aktier af høj risiko. Daytraders får dag til daggevinster hjem, men de taber også nogle gange mere end hvad godt er, og når der er tale om lånte penge bør du holde dig til eliteaktierne i stedet.

 

Udgivet af: Penge