Sådan kan du sikre dig, at du køber den rette brugte bil

Udgivet den 11-10-2022  |  kl. 12:01  |  

Dette indhold er sponsoreret

Når man køber en brugt bil, så kan der være nogle faktorer, som man skal have helt styr på, inden man køber. Man vil nemlig helst ikke ende med at købe en bil, som er fuld af fejl, har en gæld med sig eller ikke kan køre i de kommende miljøzoner. Tjek bilens nummerplade, og få alle oplysninger på netop den bil, du kigger på. Du kan få oplysninger på alt fra udstyr til miljømærkning og videre til seneste eftersyn - og ikke mindst gæld. På den måde kan du sikre dig, at du køber en bil, som ikke giver ubehagelige overraskelser.

Miljøvenlighed og kommende miljøzoner

I flere af landet store byer, herunder København, er der indført miljøzoner, og dette er med til at forbedre byens luftkvalitet. Miljøzonen går ud på, at man kun må køre ind i byen med en bil, der overholder de fastsatte grænseværdier for udstødning af partikler og NOx. Dette betyder også, at hvis man har eller køber en ældre bil, som ikke overholder disse grænseværdier, så må man ikke køre den ind i miljøzonen. Derfor er det vigtigt at tjekke oplysninger omkring bilens miljøvenlighed - både for klimaets skyld, men også for din egen skyld.

Hvor meget er den brugt, og hvornår er den sidst synet?

Endnu en ting, der er rar som køber at vide med sikkerhed, er bilens tilstand. Dette gælder både udstyr såsom motor, tekniske værktøjer og andet ekstraudstyr, men også oplysninger fra bilens sidste syn. Her kan du både se, hvornår synes sidst fandt sted, og hvor langt den på det tidspunkt havde kørt. Dette kan hjælpe dig til at forstå, hvilken stand bilen er i, og hvornår du næste gang skal tage den til syn.

Undgå at købe en bil med gæld

En af de mest væsentlige ting at tjekke op på er, om der er tinglyst gæld i bilen, når du køber den. Hvis den nuværende ejer af bilen har taget et lån for at betale bilen, kan dette lån i tilfalde dig, når du køber den. Derfor er det utroligt vigtigt at tjekke denne oplysning ved at indtaste nummerpladen i et opslagsværk til biler, da man ikke ønsker at købe en bil, der har en slutseddel. Ingen har lyst til at skulle betale andre menneskers gæld, og dette kan der være en lille sandsynlighed for, når man køber en brugt bil. Er der andre oplysninger, du gerne vil have om den bil du køber, kan også dette findes. Tjek bilens nummerplade på altombiler.dk, og bliv sikker på, at du køber den helt rigtige bil.

Udgivet af: Penge