Skal du tage et lån med fast eller variabel rente?

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 18:23  |  

En variabel rente er typisk lavere end den faste rente på et privatlån, men med den variable rente følger også en usikkerhed. Det har nu gjort, at der er flere danskere, som vælger den faste rente på deres banklån.

I mange af landets kommuner har det i mange år været variable renter, der har været mest populært at tage, når der skulle lånes penge til ny bolig. 

Når du skal ud og købe hus eller lejlighed, så kræver det et privat lån. Her kan du enten vælge at tage en fast rente på dit lån, som er lidt højere end en variabel rente, som dog kan ændre sig over tid. Hvor den variable rente har været klart foretrukken hos de danske borgere de seneste år, så har den faste rente nu fundet vej til hjerterne hos de danskere, der skal investere i en bolig fortiden.

Der er nemlig flere og flere, som vælger den lidt højere - men faste rente. Det nye år er nemlig skudt i gang med et stigende antal af realkreditlån med fast rente i Danmark. 

Det er historisk billigt at tage et lån

Og det er ingen hemmelighed, hvad årsagen til at flere danskere lokkes af de faste renter på boliglån. Renterne ligger nemlig historisk lavt, og det er derfor blevet attraktivt for borgerne enten at tage et realkreditlån med fast rente eller at skifte den variable rente ud med en fast. 

En variabel rente kan nemlig stige, og i og med at den faste rente er historisk lav lige nu, så kan det i fremtiden være et godt valg at fastsætte renten på sit boliglån, når den ligger så lavt.

Hele 45 kommuner i Danmark har mærket tilgangen til den faste rente

Ifølge Nationalbanken er der 45 danske kommuner, der har mærket den øgede popularitet hos den faste rente på privat lån. Lån med fast rente fylder nemlig mest i 45 kommuner, og det er ikke set før.

Eksperter mener, at vi i Danmark kan se frem til flere år med den lave faste rente. Den variable rente har været foretrukken tidligere, da den har været væsentligt lavere end den faste rente. Det er den altså ikke længere, og det kan derfor være en fordel for dig at tage et realkreditlån med fast rente, hvis du gør det i dag. 

Udgivet af: Penge