Tag et samlelån og spar penge

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 20:45  |  

Oplever du at omkostningerne fra en række af dine forskellige dyre lån i høj grad går ud over din økonomi og har du et ønske om lavere månedlige udgifter, eller føler du blot at din økonomi går dig over hovedet, og at du har mistet overblikket? 

Så kan det være, at det er et samlelån du på udkig efter. Ved et samlelån kan du nemlig spare penge ved at refinansiere din gæld, og samtidig få et bedre overblik over den, eftersom det hele ligger hos den samme låneudbyder. 

Spar penge på samlelån

Der kan være mange fornuftige aspekter i at have et samlelån, fremfor at have flere forskellige mindre lån. Hvad enten det er dine gamle kviklån, forbrugslån eller noget helt tredje, så kan det være en fordel at samle dem.

Ved at alle dine lån er samlet ét sted vil du først og fremmest kunne få en lavere månedlig ydelse samt rente. Hvor stor en besparelse du får, kommer selvfølelig an på flere ting. Dels afhænger det af hvilke individuelle aftaler, som du har med dine forskellige kreditorer. Desuden kommer det an på hvor mange lån du har forskellige steder, samt hvorvidt der er en fast eller variabel rente på dine lån.

Det samme gælder desuden for diverse gebyrer, som der måtte være på de forskellige lån.

Du skal nemlig ikke betale provision og lignende, der skal flere gange, men kun betale udgifter til ét lån. 

Der er altså en økonomisk fordel ved at have tilegnet sig et samlelån samt refinansiering af gammel gæld, og du kan derfor bruge din indkomst mere fornuftigt. Det er dog vigtigt at pointere, at du ved at tage et samlelån, ikke vil kunne din gæld.

Få et bedre overblik med samlelån

Det kan være svært at overskue sin økonomi, og det bliver især hurtigt utrolig besværligt når du har forskellige låneudbydere, der alle har forskellige oprettelsesgebyrer, låneperioder, renter samt tilbagebetalingsbeløb. 

Men når det kommer til samlelån, så er det hele samlet ét sted, hvilket betyder at overblikket i særdeleshed bliver større og dette er meget fordelagtigt hvis du gerne vil spare dig selv den tid og de kræfter, som du bruger på at holde styr på alle dine forskellige låneaftale. Du skal nemlig blot forholde dig ét lån, når det kommer til samlelån, og slipper derfor for kommunikation mere flere låneudbydere. 

Det gør det altså meget nemmere at holde styr på dine lån, og oftest vil samlelåns-udbyderen desuden sørge for at få din nuværende lån betalt. Dermed gøre slipper du for selv at gøre det, og spare derfor den tid og de kræfter.  

Desuden kan det øge din motivation til at blive gældsfri, i og med du bedre kan holde øje med, hvor meget det er du skylder.  

Sådan ansøger du om samlelån

I og med, at det er muligt at søge om samlelån online, hos langt de fleste samlelåns-udbydere, kan det nemt gøre. Du skal som oftest udfylde et ansøgningsskema, hvori du bliver spurgt hvor dine nuværende lån befinder sig.

 Du kan med fordel beregne omfanget at din samlede gæld. I denne forbindelse er det vigtigt at få husket alle dine lån, hvad enten de er taget som henholdsvis kassekredit, på et kreditkort eller blot som et almindeligt forbrugslån.

Ydermere bliver du bedt om at udfylde nogle personlige oplysninger, så låneudbyderen, dermed kan vurdere dig. Derefter skal du blot indsende det besvaret ansøgningsskema og vente på dit svar.

Udgivet af: Penge