Obligationer/åbning: Renter marginalt ned fra start

Udgivet den 16-01-2014  |  kl. 08:56  |  

Renterne på de danske statsobligationer falder en smule fra åbningen torsdag, forud for offentliggørelsen af inflationstal fra såvel Euroland som USA, samt de ugentlige tal for antallet af ledige amerikanere. Ved 8.45-tiden ligger renten på den 10-årige danske statsobligation i 1,89 pct., hvilket er et basispoint lavere end onsdag.

Fra Europa samler interessen sig torsdag om endelige tal for udviklingen i forbrugerpriserne i december. Et flash-estimat har tidligere vist prisstigninger på 0,8 pct., og torsdagens opgørelse ventes at vise det samme. En revidering i begge retninger kan ifølge Sydbank få stor betydning for markedet, idet den lave inflation udgør en stor bekymring hos ECB.

- En overraskelse på nedsiden kan presse euroen og sende de korte renter lavere i forventning om, at ECB vil lempe pengepolitikken yderligere, som Draghi nævnte ved rentemødet i sidste uge, skriver Nordea i sin morgenrapport.

Renten på den 10-årige amerikanske T-bond handler torsdag morgen i godt 2,88 pct. mod et niveau på ca. 2,90 ved dansk børslukketid onsdag, hvilket kan have medvirket til at give et lille nedadgående pres på de danske renter.

Fra USA kommer der i eftermiddag en stribe nøgletal, hvor der på forhånd ser ud til at være størst fokus på nytilmeldte ledige, som i sidste uge ventes at have ligget på 328.000 mod 330.000 ugen forinden.

- Tallene for nytilmeldte ledige vil givetvis få størst opmærksomhed. Det skyldes, at den amerikanske pengepolitiske linje for øjeblikket primært bliver tilrettelagt efter udviklingen på arbejdsmarkedet, skriver Sydbank i sin morgenkommentar.

Banken bemærker, at nytilmeldte ledige faldt mere end ventet i forrige uge, men at det langt fra er sikkert, at den positive udvikling vil gentage sig i dagens tal, da det voldsomme vintervejr kan få afgørende betydning.

Der kommer torsdag endvidere amerikanske forbrugerpristal, Philidelphia Fed-tillidsindeks og NAHBs boligindeks.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk