Torsdagens aktier: ISS bragede tilbage på børsen

Udgivet den 13-03-2014  |  kl. 17:03  |  

ISS gjorde torsdag et fornemt comeback på det danske aktiemarked, efter at kapitalfondene bag servicevirksomheden under børsnoteringen havde solgt nye aktier til en udbudskurs på 160 kr. og en samlet værdi af 8,4 mia. kr.

På første handelsdag steg ISS-aktien til 182,5 kr., og værdien af de 50,2 mio. aktier, der blev solgt under børsnoteringen, steg dermed 1,13 mia. kr.

- Jeg synes, at ISS har fået en god modtagelse på børsen her på første handelsdag, og kursudviklingen tyder på, at der har været rigtig god efterspørgsel efter aktierne, siger Michael Borre, der er chefrådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Omsætningen i aktien var massiv over dagen og endte på godt 2,5 mia. kr. Dermed blev den suverænt mest omsat på dagen med Novo Nordisk, der til sammenligning blot blev omsat for 480 mio. kr., som nummer to. Den store aktivitet i aktien kan ifølge Michael Borre skyldes, at de fleste, der havde lagt billet ind på ISS-aktier ved aktietegningen, fik reduceret deres købsordrer.

- Der er ingen, hverken institutionelle eller private investorer, der ved aktietegningen fik det, de havde bedt om, bortset fra private, der kun havde bedt om relativt lidt. Derfor er der givetvis en del, der køber noget ekstra for at komme op på den eksponering, man ønsker at have i aktien, siger Michael Borre.

Han tror ikke, at de milliarder, der er anvendt på at købe ISS-aktier, kommer til at gå ud over de øvrige aktier. Han peger i den forbindelse på, at der i øjeblikket udbetales store udbytter fra de danske virksomheder, hvilket giver noget likviditet.

- Det andet og endnu vigtigere er, at der er tale om forbundne kar. Det danske aktiemarked lever jo ikke sådan en isoleret tilværelse. Det er forbundet med de internationale aktiemarkeder, så de penge, der skal bruges til at købe ISS-aktier for, kan ligeså godt være taget fra udenlandske aktier. Tingene hænger sammen, og hvis man tager de globale briller på, så er de penge, der er brugt på ISS-børsnoteringen, ikke så store. Derfor tvivler jeg på, at det har fået en nævneværdig effekt på andre danske aktier, siger Michael Borre.

Blandt aktierne i C20 Cap-indekset, som faldt 0,4 pct. til 742,07, var udsvingene generelt meget afdæmpede. I toppen af indekset befandt sig Coloplast med en stigning på 0,9 pct. til 443,2 kr., og Danske Bank lukkede 0,3 pct. højere i 146,2 kr. Jyske Bank hævede kursmålet for Danske Banks aktier til 175 kr. fra tidligere 158 kr.

I feltet uden for C20 var der fortsat opmærksomhed om Royal Unibrew, som tidligere på ugen leverede et stærkt årsregnskab. Torsdag kom det frem, at finanshuset SEB Enskilda har hævet anbefalingen af bryggerikoncernens aktie til "køb" fra tidligere "hold", og kursmålet er hævet til 950 kr. fra 760 kr. Aktien steg 0,2 pct. til 873 kr.

Investorerne fortsatte med at straffe G4S for det skuffende regnskab, som sikringskoncernen offentliggjorde onsdag. Finanshusene har siden stået i kø for at sænke deres kursmål for aktien. Aktien faldt 1,9 pct. til 20,36 kr. torsdag efter et fald på 5,7 pct. onsdag.

De kommende dage vil markedsdeltagerne fortsætte med at holde godt øje med udviklingen i Rusland og Ukraine.

- Det ser ud til, at markedet tager det forholdsvist roligt med hensyn til Rusland-krisen, men sådan noget geopolitik skal man passe på med at komme med alt for håndfaste forudsigelser om, for det kan hurtigt vende. Men på nuværende tidspunkt synes jeg godt, at man kan være en lille smule fortrøstningsfuld med hensyn til, at vi finder en løsning, og at det ikke bliver noget, der kan afspore det globale opsving og aktiemarkederne, siger Michael Borre.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk