Nyhedsmagasin: Mindst to teleselskaber for mange

Udgivet den 20-03-1998  |  kl. 09:54  |  

København--20. marts--netPosten--Efter at franske Mobilix tidligere på ugen gik i luften med et dansk mobilnet kappes fem aggressive selskaber om at blive den foretrukne forbindelse for fem mio. danskere. Det er mindst to for mange, og de andre selskaber skal ikke vente sig andet end en bitter og kostbar kamp om hver eneste kunde, skriver Børsens Nyhedsmagasin.

Efter at Mobilix og svensk ejede Telia indenfor få uger har lanceret hver deres konkurrerende mobilnet, står hele sektoren nu foran et opgør på liv og død.

Aktørerne befinder sig på et marked, der begynder at se rigtig utaknemmeligt ud. Væksten i antallet af mobilkunder er i aftagende, taksterne er faldende, og operatørerne er allerede i dag nødt til at afskrive kæmpebeløb fra net-investeringerne i højt tempo.

Endelig er EUs ministerråd allerede nu ved at udfærdige køreplanen for et endnu mere moderne system, som vil øge det finansielle pres på teleselskabernes aktionærer.

Kun de mest kapitalstærke - og tålmodige - aktører vil stadig stå oprejst, når røgen lægger sig engang lige på den anden side af årtusindskiftet.

Inden tabstallene kan gøres op, vil aktørerne have investeret yderligere op imod 10 mia. kr. Penge, som flere af dem næppe skal regne med at tjene hjem igen.

En af Europas førende tele-analytikere, Nigel Deighton fra det internationale analysefirma Gartner Group, udelukker på forhånd, at alle selskaberne kan få opfyldt deres ambitioner.

- Danmark har plads til tre spillere. Den fjerde får problemer, siger han. Dermed kan mindst en af de nye operatører - Telia eller Mobilix - ende i taberrollen.

Udgivet af: NPinvestordk