USA/lukning: Handelsskepsis gav minus - Dow i rekord på Boeing-løft

Udgivet den 11-11-2019  |  kl. 22:07  |  

Sidste uge sluttede med rekord til de amerikanske hovedindeks, men den nye uge startede med fald fra toppende for alle tre.

Investorerne var mandag ramt af lidt handelsskepsis og af bekymring omkring den fortsatte uro i Hongkong.

Det brede S&P 500-indeks tabte 0,2 pct., mens teknologitunge Nasdaq mistede 0,1 pct. Dow Jones steg imidlertid marginalt til endnu en rekord i 27.693,55 point, da Boeing trak kraftigt i plus.

Efter at være kørt på handelsoptimisme op i rekord efter rekord i de seneste to uger faldt aktierne mandag, da USA's præsident Donald Trump i weekenden slog fast, at han kun vil gå med til den "rette aftale", og at forhandlingerne skrider langsommere frem, end han havde ventet.

Samtidig pegede flere på, at investorerne måske indregner for meget handelsfred.

- Den fundamentale handelsspænding mellem USA og Kina vil formentlig ikke forsvinde hurtigt, og jeg tror, problemet med at kalde det en "fase 1"-handelsaftale er, at det peger på, at der også kommer en "fase 2"-aftale, sagde global markedsstrateg hos JPMorgan Asset Management Mike Bell til The Wall Street Journal.

APPLE IGEN I REKORD

Minusset i markedet var skabt af flere store teknologinavne. Amazon mistede 0,8 pct., mens Googles ejer, Alphabet, faldt med 0,9 pct. Facebook bakkede samtidig 0,6 pct.

Der er også negativ fokus på to andre teknologiselskaber. Det var netværksproducenten Cisco, som mistede 1,5 pct., da finanshuset Piper Jaffray ifølge Reuters sænkede sin anbefaling af aktien til "neutral", og chipproducenten Qualcomm, som i sidste uge røg op på et stærkt regnskab, der tabte 2,3 pct. på en sænket anbefaling hos investeringsbanken Morgan Stanley til "equalweight".

Undtagelserne var Microsoft med et plus på 0,1 pct., og Apple, som steg med 0,8 pct. til 262,20 dollar og igen endte i rekord. En artikel i Financial Times fremhævede mandag æblekoncernens stærke cashflow som årsag til, at aktien har klaret sig så godt i år med et plus på hele 65 pct.

En af mandagens positive historier var også nyheden om, at kapitalfonden KKR formelt har henvendt sig til apotekerkæden Walgreens Boots Alliance og hørt til muligheden for en overtagelse og afnotering, oplyste unavngivne kilder til Bloomberg News. Aktien steg med 5,1 pct., selv om det allerede i sidste uge kom frem, at koncernens topchef, Stefano Pessina, som også ejer 16 pct. af selskabet, undersøgte muligheden for en afnotering sammen med kapitalfonde.

BOEING LØFTET AF 737 MAX-NYT

Verdens største flyproducent Boeing gik også op med 4,6 pct., da koncernen mandag oplyste, at den måske vil kunne genoptage leverancerne af ulykkesflyet 737 MAX allerede til december. Flymodellen har flyveforbud verden over, da to fly af typen med få måneders mellemrum styrtede ned i henholdsvis Etiopien og Indonesien - med 338 omkomne.

Storbanken Goldman Sachs faldt derimod med 1,7 pct., da Reuters med henvisning til unavngivne kilder skrev, at banken vil opgive at løfte sine samlede indtægter med 5 mia. dollar i 2020 i forhold til 2017. Omsætningen de seneste 12 måneder er vokset med 2,3 mia. dollar fra dengang, så der er stadig et godt stykke vej til målet.

INGEN KURSBONUS PÅ SINGLES' DAY

Den negative aktiestemning ramte også den kinesiske internethandelsgigant Alibaba, hvis notering i USA faldt med 0,2 pct., selv om koncernen annoncerede et rekordsalg på 268,4 mia. yuan i forbindelse med "Singles' Day". Konkurrenten JD.coms amerikanske notering faldt også 0,1 pct.

Der var også kurspres på Beyond Meat, som er en af årets mest opsigtsvækkende børsnoteringer. Aktier blev trykket, da lock up-perioderne efter noteringen er udløbet, hvorfor de tidlige investorer i selskabet nu kan sælge ud.

Beyond Meat, som gør sig inden for proteinrige plantebaserede pølser og burgeres, aktie faldt med 4,0 pct., og selv om aktien stadig er steget med 207 pct. siden noteringen, er den nu også faldet med 67 pct. siden sin top i 234,9 dollar i juli.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:52 Europa/lukning: Bilsektoren fik skrammer efter nedjustering fra Mercedes-Benz
17:16 Chemometec byder på belgisk selskab: Har tre uger til gennemsyn og endelig beslutning
17:08 Fredagens obligationer: Ugen bød på rentehop trods stor rentenedsættelse i USA
17:07 Fredagens aktier: Novo trynet oven på lunkne vægttabsdata - NNIT nævnt som opkøbsmål
17:03 Coloplast-formand sælger aktier for 178 mio. kr.
16:38 Novo-analytiker kalder kursfald "betydelig overreaktion"
16:09 Novos resultater med vægttabshåb er OK men ikke prangende - aktien falder
16:08 Novo præsenterer resultater med vægttabshåb: Skal arbejde mere med optimal dosis
16:02 Forbrugertilliden i eurozonen er mindre negativ
15:44 Novos resultater med vægttabshåb er OK men ikke prangende - aktien falder
15:36 USA/åbning: Fedex styrtdykker og Trump Media presses ned på rød fredag i USA
15:05 Novo-aktie dykker efter nye data for tablet
15:04 Novo præsenterer resultater med vægttabshåb: Skal arbejde mere med optimal dosis
14:31 USA/tendens: Nedtur i sigte - Fedex styrtdykker og pres på Trump Media
14:27 Trump Media på vej mod endnu en bundrekord
13:35 USA's centralbank risikerer at blive brugt politisk efter rentenedsættelse før valg
13:06 Europa/aktier: Nedjustering fra Mercedes-Benz tynger bilsektoren
13:04 Nordea er igen ramt af tekniske problemer: Kunder kan ikke komme på netbank
12:23 General Motors tilbagekalder over 449.000 biler efter fejl med bremsevæskeindikator
12:08 Obligationer/middag: Renten på vej til lille hop over ugen efter renteafgørelse i USA