Økonomer: Endnu et fald i tysk erhvervstillid er katastrofalt nyt

Udgivet den 25-01-2024  |  kl. 10:34  |  

Det ser ikke for godt ud i den tyske økonomi, hvis man spørger hos både Dansk Industri og Arbejdernes Landsbank.

I januar faldt erhvervstillidsindekset fra IFO til samlet 85,2 fra 86,3 i december. Både forventningsindekset og vurderingen af den nuværende situation faldt, og det skete fra et i forvejen lavt niveau.

- Det er en katastrofemåling fra tysk erhvervsliv. Den samlede erhvervstillid falder til det laveste niveau i næsten fire år, siger Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, i en kommentar.

- Humøret blandt de tyske virksomheder har kun været lavere under finanskrisen og den første store nedlukning under corona, fortsætter han.

Og hos Arbejdernes Landsbank ser Jeppe Juul Borre, der ligeledes er cheføkonom, ikke meget lysere på tingene.

- Tilliden til den tyske økonomi forværres. Og den lå i forvejen til den meget ringe side. Massiv inflation, højere renter og økonomisk tilbagegang har sendt den tyske erhvervstillid til bunds, og den har svært ved for alvor at kravle op igen. Tilliden ligger særdeles skidt historisk set, skriver han i en kommentar.

- Det er også ærgerligt set med danske briller, da økonomien hos vores nabo mod syd også har betydning for dansk økonomi. Dansk eksport til Tyskland beskæftiger mere end 100.000 danske job, fortsætter Jeppe Juul Borre.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  Tyskland❯