Amerikansk finanshus ser kunstig intelligens drive S&P 500 frem

Udgivet den 26-03-2024  |  kl. 10:47  |  

Der er så meget gang i kunstig intelligens, AI, at det amerikanske finanshus Goldman Sachs mener, at det kan sparke det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 frem med yderligere 15 pct. i år.

Det er den fortsatte formidable præstation blandt de store tech-selskaber, mener Goldman Sachs, der kan trække væksten.

Ifølge nyhedsbureauet Benzinga News mener finanshusets chefstrateg, David Kostin, at S&P 500-indekset kan nå de 6000. Mandag lukkede indekset i 5218,19. Det scenarie betyder, at der ikke er tale om en boble for tech-aktierne.

Goldman Sachs peger på, at koncentrationen om de store tech-aktier giver mening, da disse koncerner vokser meget hurtigere end resten af aktiemarkedet.

Den årlige salgsvækst for de syv bedste teknologiaktier forventes at være 12 pct. fra 2023 til 2025, hvilket er fire gange væksten på 3 pct. for de øvrige 493 S&P 500-aktier i samme periode.

- Selvom AI-optimismen forekommer høj, så er de langsigtede vækstforventninger og værdiansættelser for de største aktier stadig langt fra "boble"-territorium, siger David Kostin.

Goldman Sachs påpeger også, at AI-boomet ikke vil stoppe op på noget tidspunkt snart. Det kom frem på en konference afholdt af Nvidias i sidste uge.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯