Valuta: Stille start på ugen uden input fra den amerikanske centralbank

Udgivet den 22-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar holder sig mandag morgen tæt på det seneste tids topniveau efter sidste uges hektiske politiske og geopolitiske udvikling, og idet den amerikanske centralbank går ind i sin stilleperiode forud for rentemeldingen den 1. maj.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta mandag morgen i 106,06 mod 105,95 fredag ved 17-tiden.

Der kan være midlertidig lettelse i horisonten fra den seneste volatilitet på valutamarkederne, da der ifølge Paul Mackel, global chef for valutastrategi hos HSBC, allerede har været "en betydelig reduktion i forventningerne til den amerikanske centralbanks rentenedsættelser.

- Det er svært at tro, at fredagens amerikanske PCE-data vil ændre dette billede meget, vurderer Paul Mackel ifølge Bloomberg News med henvisning til inflationstallet, der lander fredag eftermiddag.

Alle øjne er i denne uge rettes mod den japanske centralbank, Bank of Japan, som fredag er klar med rentemelding.

Den japanske yen fortsætter med at svækkes og ligger mandag morgen i 154,70 per dollar sammenlignet med 154,59 per dollar fredag eftermiddag ved 17-tiden.

Det er ikke langt fra sidste uges 34-årige lavpunkt i 154,79 og tæt nok på 155-niveauet, der er det næste på handlernes radar for mulig indgriben fra de japanske myndigheder.

Euro ligger mandag morgen i 1,0662 dollar mod 1,0669 dollar l fredag eftermiddag klokken 17.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯