God beskæftigelseseffekt af AMUs sammenhængende uddannelsesforløb

Udgivet den 13-10-1999  |  kl. 10:01  |  

København--13. oktober--NetPosten--Uddannelse betaler sig - også for ledige. En ny analyse viser, at kortuddannede ledige får markant bedre chancer for at komme i arbejde, hvis de deltager i et af Arbejdsmarkedsuddannelsernes (AMU) sammenhængende uddannelsesforløb for ledige, der typisk varer 12-14 uger og består af en blanding af fagligt og alment indhold plus virksomhedspraktik.

Evalueringen konkluderer, at sammenhængende forløb er et godt arbejdsmarkedspolitisk redskab for målgruppen, og at modellen for sammenhængende forløb udgør et hensigtsmæssigt redskab i ledighedsindsatsen.

Det er PLS-Consult, der for Arbejdsmarkedsstyrelsen har evalueret uddannelserne og beskæftigelseseffekten af de sammenhængende uddannelsesforløb.

- De sammenhængende forløb har en synlig positiv effekt på deltagernes beskæftigelse. Konkret viser undersøgelsen, at ud af 8.700 personer, der i løbet af 1997 deltog i et af AMUs sammenhængede uddannelsesforløb, var knap 48 pct. af deltagerne i ordinær beskæftigelse mv. 12 måneder senere. Resultaterne viser endvidere, at arbejdsmarkedstilknytningen umiddelbart er 15 pct.-point højere for den gruppe, der har deltaget på sammenhængende uddannelsesforløb, når der sammen-lignes med udviklingen i arbejdsmarkedstilknytningen generelt for alle ledige, siger kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen Jan Reitz Jørgensen.

I analysen opgøres beskæftigelseseffekt ved at se på deltagernes arbejdsmarkedsstatus 6 måneder før de startede på et sammenhængende uddannelsesforløb, samt 6 og 12 måneder efter forløbets afslutning. Resultaterne viser, at beskæftigelseseffekten er størst for dagpengemodtagere, samt personer med kort ledighed. For kontanthjælpsmodtagere er effekten mere begrænset.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder