Ørsted og partnere sælger Race Banks transmissionsanlæg

Udgivet den 10-10-2019  |  kl. 16:50  |  
Arkiv: Foto

Den danske energikoncernen Ørsted har sammen med en række partnere indgået en aftale om at sælge den britiske havvindmøllepark Race Banks transmissionsanlæg for et milliardbeløb.

Aftalen er indgået af Race Bank Wind Farm Limited, der er et joint venture, som Ørsted ejer halvdelen af, og køberen er Diamond Transmission Partners, som er ejet af Mitsubishi Corporation og HICL Infrastructure. Det fremgår af en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Salgsaftalen gælder for både transformerstationen til lands, eksportkablerne og transformerstationen på havet, og transmissionsanlæggene har en samlet værdi af 472,5 mio. britiske pund, svarende til 3,9 mia. danske kr.

I årsregnskabet for 2018 oplyste Ørsted, at selskabet forventede at frasælge Race Banks transmissionsaktiver i løbet af 2019.

I regnskabet fremgår det også, at energiselskabet sælger transmissionsaktiver i Storbritannien videre, når de står færdige, gennem en reguleret salgsproces.

- Historisk har vi ikke - og forventer ikke at have - et væsentligt dækningsbidrag relateret til salget af offshore transmissionsaktiver til partnere og OFTO'er (Offshore transmissionsejere, red.), oplyser Ørsted i årsregnskabet.

Salgene af denne form for aktiver får derfor generelt ingen betydning for driftsresultatet før skat, renter samt af- og nedskrivninger (EBITDA) eller selskabets balance.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder