Ørsteds direktør er "særdeles tilfreds" med begrænset coronaeffekt

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 10:09  |  
Arkiv: Foto

Regnskabstallene hos energikoncernen Ørsted har ikke været voldsomt påvirket af coronakrisen i april, maj og juni.

Det skaber stor tilfredshed på ledelsesgangen, på trods af at indtjeningen alligevel tog et dyk i perioden sammenlignet med året før.

Det fortæller Henrik Poulsen, der er administrerende direktør hos selskabet, efter onsdagens offentliggørelse af regnskabet for andet kvartal.

- Det har været et godt kvartal i den forstand, at vi har været i stand til at fastholde en fuldstændig stabil drift til trods for mange af de små operationelle udfordringer, som ligger i covid-19-restriktionerne, siger han til Ritzau Finans.

I andet kvartal faldt Ørsteds driftsoverskud (EBITDA) til 2956 mio. kr. fra 3625 mio. kr. i samme periode af 2019.

Omvendt overgik det forventningerne blandt analytikerne om et driftsoverskud på 2884 mio. kr. i kvartalet, viser estimater indsamlet af Ørsted forud for regnskabet.

Tilbagegangen var også forventet af Ørsted selv, da andet kvartal sidste år bød på et højt aktivitetsniveau for konstruktionen af den britiske havvindmøllepark Hornsea 1.

Det førte til større gevinster på konstruktionsaftaler end i andet kvartal i år.

Ørsted har ikke formået at styre helt udenom coronakrisen i årets andet kvartal.

De europæiske elmarkeder - og særligt markedet i Storbritannien - har været negativt påvirket af pandemien, som har medført en lavere efterspørgsel efter el.

Den negative effekt på Ørsteds indtjening løb op i cirka 150 mio. kr. i andet kvartal, vurderer energikoncernen, der kalder den effekt "begrænset".

Det giver heller ikke anledning til en ændring af selskabets egen prognose for 2020.

- Vi er i stand til at fastholde vores forventning til helåret, på trods af at vi står i en historisk dyb krise. Det er vi godt tilfredse med, siger Henrik Poulsen.

- Vi har nu givet et estimat på effekterne, men det er ikke noget, der rokker vores forventninger. Derfor kan man sige, at det har haft en begrænset effekt. Det er sådan set det, vi er særdeles tilfredse med - at vi har formået at begrænse effekten af covid-19 til et så relativt lille beløb, siger direktøren.

Ørsted forventer at lande et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, i intervallet 16-17 mia. kr. for de fortsættende aktiviteter i 2020.

Bruttoinvesteringerne ventes dog at ligge 2 mia. kr. lavere, oplyser selskabet.

De ventes nu at udgøre mellem 28 og 30 mia. kr. i år. Det skyldes en tidsforskydning af betalinger, lyder det.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder