45-årig kvinde sigtet for hvidvask for mere end 100 mio. kr.

Udgivet den 20-03-2019  |  kl. 17:22  |  

En 45-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet, sigtet for hvidvask af omkring 105 mio. kr.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, i en pressemeddelelse.

Sigtelsen følger, efter at en særlig efterforskning mod en stribe selskaber og personer tirsdag ledte til, at den 45-årige kvinde, en 59-årig mand samt en 22-årig mand blev anholdt - sigtet for hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have deltaget i omfattende transaktioner med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet.

Den 45-årige kvinde blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger, mens de formodede medgerningsmænd blev sigtet og løsladt efter endt afhøring.

Det er første gang, at SØIK rejser sigtelse efter en ny paragraf, der markant skærper kursen i arbejdet med bekæmpelse af hvidvask.

- Paragraffen har gjort det muligt at tilrettelægge en særlig fremadrettet efterforskning, der har givet det foreløbige resultat, at der nu er en person varetægtsfængslet under mistanke om hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed i et meget betydeligt omfang på over 100 mio. kr., siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK.

Han understreger, at der fortsat udestår en del efterforskning, og at der derfor endnu ikke er grundlag for at træffe beslutning om, hvorvidt mistanken i sidste ende også skal føre til en tiltale og dermed straffesag.

Af hensyn til sagens videre opklaring er grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre. Det er derfor sparsomt, hvilke andre oplysninger, SØIK kan dele med offentligheden.

Thomas Anderskov Riis fortæller imidlertid, at de mistænkelige forhold strækker sig over en periode på halvandet år, og at mistanken vedrører systematisk opdigtede handler gennem en række selskaber med fiktive udenlandske kunder.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Danmark❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/07/19

 
3,78%
 
19/07/19

 
3,58%
 
19/07/19

 
3,35%
 
19/07/19

 
1,07%
 
19/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder