Aarsleff/CEO: Kontrakt med ny kunde giver håb om mere

Udgivet den 14-10-2013  |  kl. 17:26  |  

Selvom der ikke er tale om et kæmpestort projekt, så har Per Aarsleffs kontrakt om en havneudbygning i Norge alligevel væsentlig betydning for det danske entreprenørselskab.

Kystverket, der er selskabet bag den 135 mio. kr. store ordre, er nemlig en ny kunde for Per Aarsleff, og det giver forhåbninger om flere aftaler i fremtiden, fortæller administrerende direktør i Per Aarsleff, Ebbe Malte Iversen, til Ritzau Finans.

- Det interessante for os er, at det er en ny kunde. Selvom ordren ikke er voldsom stor, så er den betydelig. Dels fordi den ligger inden for et kerneaktivitetsområde, nemlig havnebygning, dels fordi den ligger i Skandinavien, hvor vi gerne vil være, dels fordi Kystverket udgør en potentiel fremtidig kunde for os, lyder det fra topchefen.

Han tør endnu ikke gisne om, hvad der kan være i vente fra det norske selskab.

- Det første projekt med Kystverket må vise, hvad fremtiden bringer. Kystverket administrerer mange havnes udbygninger og er derfor i sig selv interessant. Vi håber at kunne overbevise Kystverket om, at vi er en entreprenør, man skal have med, når man har fremtidige udbygninger i hele Norge. Det er vigtigt at komme på en referenceliste, fortæller Ebbe Malte Iversen.

Ifølge chefen har der været "en god håndfuld" selskaber med i konkurrencen om at vinde kontrakten, hvoraf et enkelt eller to var udenlandske selskaber og resten norske entreprenører.

Projekter begynder allerede i november 2013 og afsluttes i maj 2016. Ebbe Malte Iversen oplyser, at arbejdet vil beskæftige et par håndfulde danskere og en del nordmænd. Udbygningen af havne er dog traditionelt ikke tungt på mandskab, men snarere på maskinel indsats, forklarer han.

/ritzau/FINANS

Peder Top Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk