Aktier/åbning: Demant og Genmab til tops i grønt marked

Udgivet den 21-05-2019  |  kl. 09:14  |  

Det danske C25-indeks stiger fra handelsstart tirsdag morgen 0,5 pct. til 1114,24 med Demant, GN og Genmab som nogle af topscorerne.

Fra morgenstunden tirsdag har Demant og GN fået nyt fra konkurrenten Sonova, der har afsluttet sit regnskabsår.

Den schweiziske høreapparatproducent leverede rekordresultater i 2018/19 på linje med forventningerne blandt analytikerne.

For 2019/20 venter Sonova en salgsvækst på 6-8 pct. i lokal valuta og dermed nogenlunde på linje med sine danske konkurrenter. Sonovas forventninger til årets vækst ligger tæt op ad GN Hearings prognose om en organisk omsætningsvækst på 7 pct.

Demants forventninger lyder på en vækst, der ligger over markedsvæksten, der af det danske selskab selv estimeres i størrelsesordenen 4-6 pct. målt i styk og 2-4 pct. målt i værdi.

Demant-aktien vinder kort inde i tirsdagens handel 2 pct. til 232,30 kr., mens GN-aktien henter 1,2 pct. til 330,50 kr.

Genmab stiger med 2 pct. til 1176,50 kr. uden særlige selskabsspecfikke nyheder som baggrund.

LØFTET ANBEFALING TIL MÆRSK

Mærsk og Zealand Pharma kan også komme i aktionærernes søgelys tirsdag.

For Mærsks vedkommende gælder det, at norske Fearnley Securities har løftet anbefalingen af aktien til "akkumuler" fra "reducer" og hævet kursmålet til 8100 kr. fra 7965 kr.

Senest, at Fearnley så positivt på Mærsk-aktien, var i februar, hvor anbefalingen var "køb".

B-aktien i Mærsk stiger med 0,6 pct. til 7662 kr. fra handelsstart.

Zealand Pharma har fået nyt fra den japanske konkurrent Takeda, som har udvidet behandlingsgodkendelsen af lægemidlet Gattex i USA til også at omfatte børn med korttarmssyndrom helt ned i alderen et år.

Gattex er den eneste konkurrent på markedet til Zealand Pharmas Glepaglutid, skriver Medwatch.

Zealand Pharma-aktien kommer fra start med en stigning på 0,2 pct. til 135,10 kr.

REGNSKABER UDEN FOR C25

Tirsdag leverer en række selskaber uden for det danske eliteindeks regnskaber.

Fodboldklubben Brøndby IF har inden markedets åbning leveret et regnskab for første kvartal, som bød på en nedjustering.

Brøndby IF venter venter nu et resultat før skat på minus 40 til minus 50 mio. kr. Tidligere ventede Brøndby IF et resultat før skat på minus 10 til minus 20 mio. kr.

Fodboldklubben forklarer nedjusteringen med, at de sportslige resultater ikke har været på niveau med det forventede, hvilket har givet lidt lavere indtægter i første halvår af 2019 end ventet.

Desuden har fodboldklubben besluttet at udskyde den aktieemission, som klubben tidligere forventede at gennemføre senest med udgangen af juni, til andet halvår 2019.

- Bestyrelse og direktionen har over de seneste uger drøftet timingen af emissionen, og set i lyset af at der endnu ikke er ansat en cheftræner for den kommende sæson, og at der forestår et væsentligt transfervindue den kommende sommer, har bestyrelsen besluttet at udskyde gennemførelsen af emissionen til andet halvår 2019, skriver Brøndby IF i regnskabet.

Brøndby IF skruer til gengæld op for de sportslige ambitioner for næste halvsæson i Superligaen. Fodboldklubben går nu efter en placering i top tre i Superligaen i andet halvår af 2019. Den tidligere målsætning var en placering i top seks.

Fodboldaktien stiger kort inde i tirsdagens handel med 3,4 pct. til 0,74 kr.

Også Københavns Lufthavne afleverer tirsdag regnskab for første kvartal. Selskabet venter i 2019 et resultat før skat, korrigeret for særlige forhold, i niveauet 1250-1350 mio. kr. Selskabet venter endvidere en negativ omsætningsvækst på 0-1 pct.

Fra morgenstunden ligger aktien uændret i 5900 kr.

Intermail og Brd. Klee er tirsdag også regnskabsaktuelle.

Intermail venter i regnskabsåret 2018/19 en koncernomsætning på 140 til 150 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 20 til 25 mio. kr. Derudover venter selskabet et nettoresultat på 5 til 10 mio. kr.

Aktien ligger uændret i 21 kr. fra start.

Brd. Klee, der i 2018/19 venter et positivt resultat, men lavere end for regnskabsåret 2017/18, kommer også uændret fra start med en kurs på 2600 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯