Aktier/åbning: Lidt højere - Pandora falder mest

Udgivet den 04-06-2020  |  kl. 09:24  |  
Bang & Olufsen

Torsdag åbner de danske aktier med marginale kursstigninger.

Det danske eliteindekset åbner med en stigning på 0,2 pct. efter 15 minutters handel i indeks 1341,72 efter en stigning på 0,6 pct. onsdag.

Pandora danner agterlanterne i eliteindeks med et fald på 1,5 pct. til 359,80 kr.

Jyske Bank sænker sin anbefaling af smykkeselskabet til "hold" fra "køb", fremgår det af et analysenotat fra banken torsdag. Kursmålet er i samme ombæring løftet til 365 kr. fra 280 kr.

- Pandora er oppe med 26 pct. år til dato og ligger i øjeblikket tæt på toppen tilbage i januar. Dette virker en anelse overgjort set i lyset af de udfordringer, som Covid-19 har forårsaget, skriver analytiker Janne Vincent Kjær blandt andet i notatet.

I toppen ligger Coloplast med en stigning på 2 pct. til 1084,25 kr.

Carlsberg stiger 0,2 pct. til 905 kr. og nyder blandt andet godt af, at franske Société Générale har skruet kursmålet op med 50 kr. til 1000 kr. Anbefalingen af bryggeriaktien er fortsat "køb".

Blandt C25'erne har ugens to første handelsdage givet massivt fokus på Mærsk-aktierne. Det fortsætter dog ikke torsdag, hvor B-aktien falder med 0,8 pct. til 7476.

Tirsdag sendte en positiv anbefaling Mærsk til tops i C25-regi med en stigning på lige under 7 pct., og onsdag var stigningen lige under 8 pct.

Onsdagens stigning havde primært sin baggrund, i at nøgletal fra Kina bekræftede en massiv forbedring i økonomien efter genåbningen oven på udbruddet af coronavirus.

B&O SIKRET KAPITAL

I Danmark er det uden for eliteindekset, at de største nyheder torsdag morgen har deres gang.

B&O, der faldt 5 pct. onsdag, stiger 7,4 pct. til 25.52 kr. torsdag. Sent onsdag oplyste selskabet, at det nu kan gennemføre sin planlagte kapitalnedsættelse og den aktieemission, der skal give nogle tiltrængte penge på kistebunden i det pressede selskab fra Struer.

En ekstraordinær generalforsamling godkendte planerne om at sænke den nominelle værdi per aktie til 5 kr. fra 10 kr. og efterfølgende gennemføre en rettet emission, hvor de eksisterende aktionærer vil få hver to tegningsretter per aktie, de besidder.

De nye aktier vil derefter blive udbudt til 5 kr. stykket, og dermed kan selskabet sikre sig et nettoprovenu på godt 356 mio. kr., hvis aktiesalget fuldtegnes.

SP GROUP FÅR PROVENU PÅ 220 MIO. KR.

SP Group stiger 4,4 pct. til 85,20 kr. efter sent onsdag at have annonceret et stort aktiesalg, som nu gennemført. Selskabet har afhændet 1,1 mio. nye aktier til en pris på 200 kr. stykket - svarende til en rabat på 1,5 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

Salget sikrer et provenu på 220 mio. kr., som SP Group vil bruge på at styrke kapitalgrundlaget og sikre, at plastkoncernen er klar til at gribe muligheden, hvis eller når en attraktiv opkøbsmulighed byder sig.

MAERSK DRILLING PÅVIRKET AF NORGE

Maersk Drillings aktier falder torsdag 3,7 pct. til 157 kr. måske påvirket af skidt nyt om olieinvesteringer fra Norge.

Der er udsigt til et kraftig fald i investeringerne hos den norske olie- og gassektor næste år, efter at coronakrisen og et markant dyk i oliepriserne har skabt udfordringer for industrien.

Det indikerer en kvartalsundersøgelse, der er offentliggjort af det norske statistikbureau, Statistisk Sentralbyrå, torsdag morgen.

ÅRSTAL FRA GLUNZ

Den ordinære regnskabssæson er overstået, men Glunz & Jensen, der faldt 1,6 pct. onsdag til 62 kr. og endnu ikke handlet torsdag, har forskudt regnskabsår. Selskabet leverer torsdag regnskab for fjerde kvartal og dermed for hele året 2019/20.

ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder