Aktier/åbning: Mærsk og Simcorp trækker C25 i rekord efter regnskaber

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 09:19  |  
Arkiv: Foto

Mærsk og Simcorp spurter frem fra åbningen på det danske aktiemarked fredag morgen efter de to selskabers regnskaber for tredje kvartal.

Positive meldinger i handelskonflikten mellem USA og Kina bidrager også til en generel positiv stemning på markedet, hvor C25-indekset fra åbningen sætter kursen mod rekord med en stigning på 0,6 pct. til 1207,47.

Den seneste lukkerekord for det danske eliteindeks blev sat i onsdags med noteringen 1205,14, men efter positive ytringer fra Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, om muligheden for en første fase af en handelsaftale mellem USA og Kina - og morgenens solide regnskaber fra Mærsk og Simcorp - kan et nyt topniveau blive nået i dagens handel.

PÆN FREMGANG HOS MÆRSK

Mærsks regnskab for tredje kvartal viste pæn fremgang, men var overordnet set dog som ventet. Meget af spændingen var nemlig allerede taget ud af offentliggørelsen efter Mærsks opjustering af forventningerne den 21. oktober, hvor hovedtallene for omsætning og EBITDA også allerede blev præsenteret.

I regnskabet fredag sænker Mærsk dog sin prognose for den samlede markedsvækst i containermarkedet til 1-2 pct. fra 1-3 pct., efter at væksten i tredje kvartal faldt til 1,5 pct. fra 2,0 pct. i andet kvartal. Men det er ikke noget stort chok, og som investor er det heller ikke umiddelbart noget, man skal være bekymret for, lyder vurderingen fra Ricky S. Rasmussen, der er analytiker hos Nykredit.

- Det var næsten som ventet efter det, vi har hørt fra speditørerne på det seneste. Der er handelsskvulp og forskydninger grundet situationen mellem USA og Kina, og det rammer den globale markedsvækst. At Mærsk ikke tager forventningen helt ned til 0-2 pct., synes jeg faktisk er lidt positivt, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Mærsk A og B stiger omkring 2 pct. til henholdsvis 8665 og 9228 kr. fra åbningen og bliver i C25 kun overgået af en stigning til Simcorp på 4,7 pct. til 696,50 kr.

BEDRE END VENTET

Simcorp slog i sit regnskab fredag morgen analytikernes forventninger på så godt som alle parametre - omsætning, driftsresultat, driftsmargin og nettoresultat. Kun ordrebogen er lidt tyndere end forventet. Alligevel fastholder softwareselskabet forventningerne til 2019 om en omsætningsvækst mellem 12-17 pct. og en overskudsgrad på 25-28 pct. målt i lokal valuta.

Blandt sidepapirerne stiger Zealand Pharma 2,9 pct. til 231,60 kr., efter at selskabet har modtaget et lille skulderklap af det amerikanske finanshus Guggenheim Securities, der har hævet kursmålet for Zealands aktie med 11 pct. til 262 kr. Samtidig gentages købsanbefalingen.

Skako har været på opkøb for at styrke Skako Vibrations position på genbrugsmarkedet. Valget er faldet på den spanske salgspartner, Dartek, der er erhvervet for 3,3 mio. euro plus en mulig earn-out på yderligere 0,9 mio. euro. Skako lukkede torsdag uændret i 39,80 kr. og har endnu ikke været handlet fredag.

Nordea har skåret en tier af kursmålet for aktien i Scandinavian Tobacco Group - STG - så det nu lyder på 100 kr. Købsanbefalingen fastholdes dog stadig.

STG's regnskab for tredje kvartal viste torsdag en vigende omsætningen, mens lønsomheden samtidig blev forbedre, blandt andet på grund af koncernens effektiviseringsprogram. STG's aktie ligger 0,5 pct. lavere i 77,65 efter et fald torsdag på 5,9 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder