Aktier/åbning: Mærsk sender C25 på kurs mod femte stigning i træk

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 09:18  |  
Maersk

Mærsk-aktierne skiller sig positivt ud fra åbningen på det danske aktiemarked torsdag, hvor C25-indekset umiddelbart åbnede i et marginalt minus, men efter et kvarters handel har fået vendt udviklingen til et plus på 0,2 pct. til 1140,41.

Blandt eliteaktierne er der fremgang i 16 af de 25-aktier, og i toppen ligger Mærsk B med et plus på 1,4 pct. til 7292 kr., efter at det tyske finanshus Berenberg har valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

- Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct., lyder det i en analyse fra finanshuset.

I forhold til FLSmidth er der en historie fremme om, at det indiske selskab Adani Group, der er kunde hos den danske ingeniørkoncern, har fået godkendt et kulprojekt i Australien, som åbner op for en ny mineregion i landet. Det skriver Bloomberg News.

Selskabet har siden 2010 forsøgt at få godkendelse til minedrift i området Galilee Basin i det østlige Australien, og FLS har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at selskabet løbende har været i dialog med Adani om projektet.

Nyheden formår dog ikke at løfte FLSmidth, som har startet dagen med et fald på 0,8 pct. til 269,30 kr.

Carlsberg får omtale i Børsen, som har sat fokus på selskabets udvikling på det danske hjemmemarked, hvor der er fremgang at spore, efter at nylanceringer og specialøl sammen med en varm sommer har understøttet udviklingen.

Bryggerikoncernens aktie satte onsdag kursrekord med 908 kr. efter en stigning på 1,7 pct. I onsdagens handel nød aktien godt af, at franske Société Générale løftede kursmålet for aktien med 200 kr. til 1050 kr.

Torsdag morgen ligger aktien 0,1 pct. højere i 908,60 kr.

Uden for C25 falder NPinvestor med 7,6 pct. til 4 kr. Selskabet nedjusterede onsdag aften sin indtjeningsprognose for 2019 og regner nu med et negativt resultat før skat i intervallet 6-7 mio. kr. mod tidligere et minus før skat på 3-4 mio. kr.

Meldingen kommer samtidig med, at selskabet varsler en kapitalforhøjelse på op mod 12,6 mio. kr., ligesom NPInvestor skifter sin certified advisor ud. Aktien har haft et omtumlet liv, siden den blev børsnoteret i 2018 til kurs 17.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder