Aktier/åbning: Vestas falder fra tinderne i helt rød start

Udgivet den 15-10-2020  |  kl. 09:14  |  
Arkiv: Foto

Vindmølleproducenten Vestas falder torsdag morgen tilbage fra onsdagens rekordniveau i et marked, hvor tilsyneladende kuldsejlede forhandlinger om en finanspolitisk hjælpepakke i USA lægger en dyne over udviklingen.

I USA faldt aktierne onsdag, efter at landets finansminister, Steven Mnuchin, onsdag bekendtgjorde, at det bliver vanskeligt at nå i mål med en hjælpepakke inden præsidentvalget i starten af november.

Samtidig er der også fortsat usikkerhed om brexit, hvor Storbritannien og EU er gået ind i en afgørende fase i spørgsmålet om en eventuel handelsaftale.

Alt sammen skaber det nervøsitet, og det kan aflæses i handlen herhjemme torsdag, hvor C25-indekset falder med 0,8 pct. til 1585,82 efter knap ti minutters handel.

Onsdag sluttede eliteindekset i rekord nummer 36 i 2020.

- Wall Street fik ikke meget hjælp af finansminister Mnuchin, der udtalte, at det bliver vanskeligt at få landet en stimulansaftale inden valget. Ifølge Mnuchin er parterne langt fra hinanden, sådan som vi også har beskrevet tidligere på ugen, skriver Kim Fæster, der er chefanalytiker hos Jyske Bank, i en kommentar torsdag.

- Den republikanske senatsleder, Mitch McConnell, vil forsøge at få enkeltstående forslag så som støtte til små virksomheder igennem, men det har demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, tidligere blankt afvist, fortsætter han.

VESTAS BAKKER EFTER SÆNKET ANBEFALING

Fokus er der fortsat til vindmølleproducenten Vestas og energiselskabet Ørsted, der begge endte i rekordterræn onsdag.

Vestas falder fra start med 2,2 pct. til 1133 kr. og er dermed helt i bunden af C25-indekset.

Vestas har fået sænket sin anbefaling hos britiske HSBC, der har skruet ned til "reducer" fra "hold". Kursmålet er hævet til 820 kr. fra 760 kr., viser data fra Bloomberg News.

Ørsted falder med 1 pct. til 1041 kr. efter onsdagens plus på 2,4 pct.

GN, der inden torsdag havde sat rekord fire handelsdage på stribe oven på sidste uges opjustering, falder i den tidlige handel 1 pct. til 508,20 kr.

Onsdag gik aktien 0,2 pct. frem.

NOVOZYMES I DEN BEDRE ENDE EFTER LØFTET KURSMÅL

I den øverste del af C25 er Novozymes trods sit fald på 0,02 pct. til 410,40 kr.

Det sker, efter at amerikanske Bernstein har løftet sit kursmål.

Finanshuset har nu et mål på 450 kr. mod tidligere 400 kr., og samtidig fastholdes den positive anbefaling "outperform" ifølge data fra Bloomberg News.

Genmab skal på Society for Immunotherapy of Cancers (SITC) årsmøde præsentere foreløbige data fra et fase 1/2a-forsøg med det mulige kræftmiddel Duobody-PD-L1x4-1BB til behandling af solide tumorer.

- De foreløbige fase 1/2a-data demonstrerer potentialet for Duobody-PD-L1x4-1BB i faste tumorer, og vi ser frem til, at de første data skal deles med det medicinske fællesskab, siger Jan van de Winkel, der er administrerende direktør hos Genmab, i en meddelelse fra onsdag aften.

Mødet finder sted den 9. november, og de nye data er et skridt videre i udviklingen af det danske selskabs egen pipeline af produkter, der skal affødes af licensindtægterne fra storsællerten Darzalex.

Genmab-aktien falder med 0,9 pct. til 2397 kr.

NYT OM KAPITALUDVIDELSER PRESSER SAS OG BIOPORTO

Blandt sidepapirerne er der også fokus på luftfartsselskabet SAS og biotekselskabet Bioporto.

Begge har gang i kapitaludvidelser, og fra den front er der kommet nyheder fra begge selskaber torsdag.

SAS har således fastsat udbudsprisen for sin aktieudstedelse i danske kroner til 0,8321 kr. per aktie - baseret på torsdag morgens valutakurser for krydset mellem den svenske og den danske krone.

Aktien falder med 8 pct. til 1,68 kr. fra start.

Bioporto falder med 1,7 pct. til 3,58 kr., efter at selskabet har oplyst, at emissionen her er blevet fuldtegnet.

Selskabet sælger 66,6 mio. nye aktier til 1,60 kr. stykket, og som vil blive optaget til handel den 22. oktober.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder