AKTIER: Afventende frem til USA-tal - Sivende tendens

Udgivet den 04-06-1999  |  kl. 09:46  |  

København--4. juni--NetPosten--Det danske aktiemarked vil formentlig være præget af manglende interesse fredag og en voldsomt afventende tendens frem mod offentliggørelsen af nøgletal i USA klokken 14.30 og åbningen på det amerikanske aktiemarked klokken 15.30. KFX-indekset sluttede torsdagen med en stigning på 2,16 point til kurs 203,31. I USA sluttede de to toneangivende amerikanske indeks uensartet. Dow Jones lukkede 85 point højere, mens Nasdaq sluttede 30 point lavere. Det tyske marked var lukket torsdag som følge af helligdag, men er med igen fredag. Dagen byder på beskæftigelsestal fra USA samt afsløringen af et overtagelsestilbud på Scandinavian Mobility Int.

- Det bliver helt sikkert USA, der sætter dagsorden for denne fredag. Beskæftigelsestallene vil være helt afgørende for udviklingen på aktiemarkederne i dag, vurderede en markedsdeltager over for NetPosten fredag morgen.

Dermed er der altså formodentlig lagt op til et lidt stille aktiemarked i Danmark fredag, hvor dagen formodentlig også vil bære præg af typiske fredagstendenser med afholdenhed fra at sætte sig i store positioner over weekenden.

Obligationerne ligger fra morgenstunden lidt svagt efter at euroen igen er blevet svækket over for USD. Den svage euro og et lidt presset obligationsmarked kan medvirke til at forstærke nervøsiteten i markedet frem mod offentliggørelsen af nøgletal i USA. Beskæftigelsestallene fra USA er traditionelt set nogle af de væsentligste nøgletal, der offentliggøres. Samtidig offentliggøres også tal for gennemsnitstimelønnen i USA, hvilket kan blive en særdeles aktuel indikator i forhold til inflationsfrygten.

Torsdag blev KFX-indekset endnu engang trukket opad af Tele Danmark, der efter aktiesplittet har oplevet stor efterspørgsel. Spørgsmålet er nu, hvor smertegrænsen går for investorerne, der vil få interessen til at ebbe ud. Aktien er de sidste to dage steget 6,4 pct.

- Der kan sagtens være mere potentiale i Tele Danmark, men det er svært at sige, hvornår det stopper. Flere af de store mæglere har targets, der ligger noget højere end det nuværende niveau, sagde en markedsdeltager i et interview med NetPosten.

ISS faldt torsdag tilbage til kurs 381 på meddelelsen om en aktieemission på 8 mio. stk. nye B-aktier. En emission, der bl.a. skal finansiere købet af hollandske Abilis. Der er delte meninger i markedet om, hvorvidt presset på ISS-aktien skyldes emissionen eller at Abilis er købt for dyrt.

- ISS er inde i en meget spændende udvikling og det er meget at gabe over på en gang, men fastholder de deres aim2002 strategi - som de påstår - er det en meget positiv udvikling, sagde en markedsdeltager til NetPosten.

Scandinavian Mobility Int. meddeler fra morgenstunden fredag, at selskabet har fået et købstilbud fra en investorgruppe, der vil komme med et betinget offentligt tilbud på et senere tidspunkt. Direktøren for Scandinavian Mobility har for kort tid siden benægtet ethvert ønske om salg eller igangværende forhandlinger om samme. Aktien sluttede torsdag i kurs 70 efter et fald på 2 point. Aktien har ellers været rimelig efterspurgt på det seneste, måske netop fordi flere investorer har ønsket at have aktien i en slags "potentiale for opkøb" portefølje.

- Nu kan man jo så spekulere i, hvem der er den anonyme køber, men aktien skal nok få opmærksomhed i dag, sagde en markedsdeltager til NetPosten.

Et lavt aktivitetsniveau krydret med en afventende holdning frem mod offentliggørelsen af nøgletal kan give let sivende niveauer over dagen. Samtidig er markedet dog så tilfældigt i øjeblikket, at man måske også kan opleve en meget moderat stigning.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

16:05 Nato fortsætter oprustning men befolkninger er skeptiske
15:57 Biden sender brev ud med klar besked om fortsat kandidatur
15:41 USA/åbning: Lunken start med fortsat rekordjagt - Morphic tordner op efter Lilly-køb
15:23 Helle Thornings mand Stephen Kinnock får ministerpost
14:41 Tysk fagforeningschef forudser størst jobtab hos DB Schenker ved DSV som ny ejer
14:11 USA/tendens: Rekordretræte i sigte - fokus på Boeing og rekorder til Apple og Meta i sigte
13:29 Udsigt til fred i Gaza sender Mærsk-aktier 10 procent ned
13:27 Valuta: Fransk valg holder hånden under euro
13:17 Eli Lilly køber amerikansk medicinalselskab - aktie brager op
13:16 KORR: Sydbank om Carlsbergs opkøb: Britvic er et godt køb men ikke et røverkøb
12:59 Frankrigs Macron beder Attal blive som premierminister
12:30 Europa/aktier: Fransk medvind til aktier - britisk forsikringsselskab i top på bud
12:16 Fransk spilproducent sendt til tops efter dobbelt opgradering hos stort finanshus
11:58 Sydbank om Carlsbergs opkøb: Britvic er et godt køb men ikke et røverkøb
11:49 Obligationer/middag: Renten holder niveauet en tand højere på stille dag
11:35 Aktier/middag: Carlsberg i sprudlende humør mens Mærsk trækker eliteindeks ned
10:36 Franske aktier sendes op efter sejr til venstrefløjen
10:09 Carlsberg bud på Britvic var lavere end frygtet vurderer Citi
09:42 Carlsberg-topchef: Køb af Britvic skal understøtte vækstplan og styrke Pepsi-partnerskab
09:08 Aktier/åbning: Carlsberg bryder sommerstilheden med endeligt bud på Britvic