AKTIER: Eftermiddagskonsolidering - Oliepris og biotek i fokus

Udgivet den 02-09-2008  |  kl. 16:57  |  

Det danske aktiemarked startede lavere i tirsdagens handel, men kom hurtigt tilbage i forbindelse med olieprisen fald tidligt på dagen. Herefter blev markedet præget af konsolidering, en tendens som fortsatte frem mod lukningen.

Det toneangivende OMXC20-indeks lukkede 0,6 pct. højere i 426,56.

Olieprisen styrkede meget af handlen i dagens marked. Faldet til 105,46 USD per tønde medførte en positiv stemning på futures-markedet, men ved det danske markeds lukketid var olieprisen tæt på 110 USD per tønde, hvilket trak ned for de amerikanske aktier.

Ved det danske markeds lukketid lå S&P 500 og Nasdaq Composite hhv. 0,7 pct. og 0,8 pct. højere, mens olieprisen blev handlet i 108,7 USD per tønde.

Det amerikanske ISM-indeks for fremstillingssektoren, der dækker over indkøbschefernes forventninger, faldt i august til 49,9 fra 50,0 i juli. Det var dog over markedets forventninger på 49,7.

Et tal under 50 viser, at de fleste selskaber oplever en tilbagegang, mens en værdi over 50 indikerer fremgang. Prisindekset blev opgjort til 77,0 mod forventet 82,0.

ISM-rapporten havde dog for alvor ingen effekt på markedet, som nu ser frem mod torsdagens tal for nytilmeldte ledige samt fredagens arbejdsmarkedsrapport.

Coloplast steg 3.3 pct. til kurs 375, efter at Deutsche Bank har opjusteret anbefalingen på aktien til Køb fra Hold, og samtidig hævedes kursmålet til 475 kr. fra 440 kr.

En midlertidig driftsmæssig tilbagegang har skabt en god købsmulighed i Coloplast, vurderer banken. Bankens detaljerede analyse indikerer, at Coloplasts ledelse kan indfri sine langsigtede målom en organisk vækst på 10 pct. p.a. og en EBIT-margin på 18-20 pct. sammenlignet med konsensus-forventningerne på hhv. 8 pct. og 17,6 pct.

Investeringsbanken Goldman Sachs har også haft en indflydelse på dagens marked.

NeuroSearch steg knap 2,4 pct. i forbindelse med en positive anbefaling fra Goldman Sachs, mens Bavarian Nordic derimod faldt 12 pct., da selskabet har fået en Sælg-anbefaling fra analytikerne i banken.

Goldman Sachs peger bl.a. på, at en forretningsmodel, som primært afhænger af regeringskontrakter på koppevacciner, ikke er levedygtig på længere sigt.

Udgivet af: NPinvestordk