Aktier kl. 12.49: Novozymes op og Vestas ned

Udgivet den 29-08-2012  |  kl. 12:50  |  

Novozymes ligger onsdag over middag med fremgang efter en løftet anbefaling hos finanshuset Goldman Sachs. Topdanmark ligger med største stigning i C20-indekset, som ligger uændret i 487,15. I bunden af eliteindekset finder man Vestas, som falder tilbage efter tirsdagens gigantstigning.

Novozymes stiger 1,8 pct. til 163,1 kr. Det amerikanske finanshus Goldman Sachs har hævet sin anbefaling til køb fra tidligere neutral. Kursmålet er hævet en anelse til 200 kr. fra tidligere 191 kr. pr. aktie.

Vestas falder 4,7 pct. til 38,31 kr. efter tirsdagens massive stigning på 18,52 pct. efter Vestas mandag aften meddelte, at der tales med japanske Mitsubishi om en eventuel alliance.

- Vi ser stadig en god mulighed for at aktien kan fortsætte op på kort sigt, vurderer Nordea i sit Morgenbrev og skriver yderligere om meldingerne:

Dette kan ses som første skridt i retning af en overtagelse af Vestas, men Nordea Markets tror mere på et partnerskabssamarbejde og gør opmærksom på, at Vestas tidligere har udtalt, at man kiggede efter partnere i forbindelse med udviklingen af den nye 7.0 MW-havvindmølle. På grund af de store industrielle udfordringer gentager Nordea Markets sin langsigtede Hold-anbefaling.

FLSmidth taber 0,2 pct. til 336,40 kr. Den amerikanske FLSmidth minekonkurrent Joy Global er onsdag middag kommet med regnskab for sit forskudte tredje kvartal, hvor både omsætningen og indtjeningen kommer ud lavere end ventet, mens ordreindgangen oplevede en solid tilbagegang på 25 pct. Det får selskabet til at nedjustere forventningerne til helåret igen, hvilket altså også kommer efter en nedjustering af helårsprognoserne i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

A.P. Møller - Mærsk ligger onsdag over middag med et fald på 0,2 pct. i 39.900 kr. Jyske Bank sænker sin anbefaling på A.P. Møller - Mærsk-aktien til sælg fra reducer, mens kursmålet skæres til 38.000 kr. fra 42.000 kr. Yderligere har containerrederiet fået lidt negative vurderinger om markedet, idet DVB Banks research og strategiske planlægning vurderer, at Containerrederier løber tør for muligheder, hvor de kan indsætte de mange nye store skibe på Asien-Europa-ruten, og rederierne vil komme under et stigende pres for at sænke fragtraterne.

Topdanmark løftes 2,6 pct. til 1.098 kr. efter en række direktører har udnyttet købsoptioner for millioner af kroner. Adm. direktør Christian Sagild har sammenlagt udnyttet optioner til en samlet værdi på knap 8,7 mio. kr. og koncerndirektør Lars Thykier har udnyttet optioner til en værdi af godt 10 mio. kr. og koncerndirektør Kim Bruhn-Petersen har udnyttet optioner til knap 7,5 mio. kr.

Investorerne afventer fortsat fredagens tale fra den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke.

Udgivet af: lp@netposten.dk

Seneste nyheder

17:54 Kobberprisen falder til laveste niveau i otte uger efter svage nøgletal fra Kina
17:52 Europa/lukning: Topdanmark tog toppen efter tilbud mens bejleren Sampo blev sendt ned
17:07 Kina kulegraver europæisk svinekød under fortsatte spændinger med EU
17:05 Mandagens obligationer: Renter gør lille comeback efter stort dyk
17:04 Mandagens aktier: Forsikringsaktier blæste til vejrs efter opkøbstilbud på Topdanmark
16:45 Bavarian sender vaccineansøgning til amerikanske myndigheder
15:58 Spar Nord følger trop og sænker renten
15:47 USA/åbning: Politiske bekymringer giver rød start mens Nasdaq jagter spinkel rekord
15:32 Valuta: Euro hænger fast i svækkelse mens politisk uro i Frankrig presser
15:29 ECB's Lagarde holder øje med markederne efter fransk turbulens
14:40 USA/tendens: Teknologi viser igen styrke - Nasdaq jagter rekord i ventet grøn start
14:36 Novos ugentlige insulin bliver lanceret i Canada
13:49 Autodesk har udsigt til grøn dag på børsen efter aktivistinvestors indtog
13:13 Vestas indgår betinget aftale om stort havvindprojekt i Nordsøen
13:04 Mærsk ser mulig påvirkning af fragt efter 24-timers strejker i Bremerhaven og Hamburg
12:51 DSV's saudiske ørkenprojekt ramt af forsinkelser
12:48 Storbank hæver forventninger til amerikanske aktier i år
12:27 Sparekassen Sjælland-Fyn opjusterer efter god aktivitet hos erhvervs- og privatkunder
12:08 Vestas modtager ordre på 192 MW i Rumænien
12:04 Europa/aktier: Forsikringsaktier indtager top og bund efter Sampo-bejleri