Aktier kl. 9.18: Små plusser har lille overtag

Udgivet den 17-10-2012  |  kl. 09:19  |  

Stemningen er blevet forbedret en anelse frem mod åbning, og det sikrer et lille overtag af plusser. C20-indekset åbner 0,07 pct. højere i 502,14, mens det tyske Dax30-indeks åbner 0,11 pct. højere. Carlsberg leverer største stigning i C20-regi. Coloplast ligger i den dårlige ende af skalaen. Fokus vil onsdag være rettet mod en serie af regnskabspræsentationer på den udenlandske scene.

Carlsberg åbner 1,0 pct. højere i kurs 526,3. Carlsbergs 100 pct. ejede vietnamesiske bryggeri Hue Brewery Limited vil øge sin produktionskapacitet til 340 mio. liter årligt i 2013 fra de nuværende 240 mio. liter. Det udtaler Nguyen Mau Chi. Hue Brewery Limited vil næste år begynde bygningen af en ny produktionslinje, mens outputtet fra en igangværende udbygning ventes at begynde i 1. kvartal 2013. Hue Brewery sigter efter at nå en markedsandel på 15 pct. i Vietnam i 2015. Hue Brewery Limited er det største bryggeri i den centrale region i Vietnam.

A.P. Møller - Mærsk åbner 0,1 pct. højere i kurs 40.960 kr. efter tirsdagens stigning på 1,9 pct. Den franske Maersk Line-konkurrent CMA CGM underskrev tirsdag et aftaledokument (memorandum of understanding) med den franske statsfond Stratégique d'Investissement (FSI) og den nuværende storaktionær Yildirim Group om en kapitalindsprøjtning på 250 mio. dollar. FSI vil købe obligationer i CMA CGM for 150 mio. dollar, og obligationerne kan senere hen omveksles til en aktieandel på 6 pct., mens at Yildirim skyder 100 mio. dollar ind, hvilket give selskabet ret til 4 pct. af CMA CGM, såfremt det vælges at obligationerne skal omdannes til aktier. Der har tidligere været spekulationer og rygter i markedet om nye penge fra både FSI og Yildirim Group.

Transport- og logistikkoncernen DSV har fået sænket sin anbefaling hos Handelsbanken til akkumuler fra køb. Det skriver Bloomberg News. DSV-aktien åbner uændret i kurs 125,3.

Vestas åbner 0,4 pct. højere i kurs 34,67 kr. For Vestas bliver det nu mere klart, efter den store omstrukturering, der begyndte i januar måned og som omfatter 3.700 fyringer, at selskabet har et lille guldæg i sin serviceforretning, mens den gamle fokusforretning vindmøllesalget forsøges begrænset. Vestas har i år mere travlt med at producere og installere vindmølleparker end nogensinde før. Samtidig forventer vi, at 2013 bliver et hårdt år for vindindustrien. Derfor er det en svær balancegang at forberede virksomheden til et lavere produktionsniveau, samtidig med at vi har meget travlt, udtaler pressechef hos Vestas Mikkel Friis-Thomsen til Jyllands-Posten.

Udgivet af: Aktiefokus

Relaterede nyheder