AKTIER: OMXC20 retter sig - Fokus på rentemøder

Udgivet den 07-10-2010  |  kl. 11:54  |  

Det danske aktiemarked åbnede højere torsdag, men faldt skarpt tilbage i den første handelstime i takt med futures-markedet.

Efterfølgende har markedet rettet sig, hvilket igen er en konsekvens af udviklingen på futures-markedet.

Ved middagstid ligger det toneangivende OMXC20-indeks omkring 0,15 pct. lavere i 417,83, efter at have været nede i 415,31 som det laveste tidligt på dagen.

S&P futures indikerer en åbning i 1.158,5 mod gårsdagens lukning i 1.160 niveauet.

I eftermiddag retter fokus sig på rentemøderne i Den Europæiske Centralbank (ECB) og Bank of England (BoE).

Danske Bank venter, at Bank of Englands rentebeslutning bliver en sjælden ’market mover’.

- Den britiske økonomi har brug for yderligere pengepolitiske stimuli, og vi forventer, at centralbanken påbegynder en ny runde kvantitative lempelser gennem en forhøjelse af opkøbsprogrammet med GBP50 mia. til GBP250 mia. Da vi er de eneste prognosemagere på Bloomberg, der forventer yderligere kvantitative lempelser, kan effekten på de finansielle markeder blive betydelig. Således forventes vi en svækkelse af GBP og lavere britiske renter efter meddelelsen. I den seneste mailundersøgelse ønskede næsten alle medlemmer af ’Shadow Monetary Policy’-komiteen en ny runde lempelser med endnu GBP50 mia. som det foretrukne tal, og Institute of Directors opfordrede i går Bank of England til at pumpe flere penge ind i økonomien, skriver Danske Bank.

I Danmark handles pandora omkring 1 pct. lavere. Ellers er der tale om mindre fald på omkring en halv procent til flere af de mest omsatte aktier som Carlsberg, A.P.Møller-Mærsk, Vestas og FLSmidth.

I eftermiddagen kan der også komme fokus på amerikanske tal for antal nytilmeldte ledige.

Udgivet af: NPinvestordk