AKTIER: Positivt marked - TDC stiger på ny salgsspekulation

Udgivet den 11-02-2004  |  kl. 11:50  |  

Det danske aktiemarked fortsatte onsdag formiddag opgangen, hjulpet af stigninger i TDC og Lundbeck, hvorimod SAS falder på et skuffende regnskab.

Kort før middag lå det toneangivende KFX-indeks 0,72 point (0,3 pct.) højere i 274,07.

Det svensk-finske teleselskab TeliaSonera har onsdag morgen offentliggjort et skuffende regnskab, som har givet ny næring til spekulationerne om en konsolidering i telesektoren.

TeliaSonera-aktien er p.t. faldet knap 7 pct. på baggrund af de dårlige tal, hvorimod danske TDC er steget 11 kr. (4,5 pct.) til kurs 256,50.

- Selskabet (TeliaSonera, red.) udbetaler mindre end ventet i udbytte og fortsætter dermed med at være kraftigt overkapitaliseret. Markedet vil den kommende tid spekulere i en delvis overtagelse af TDC, og vi anbefaler køb af TDC på baggrund af denne historie, siger en markedsdeltager.

TDCs hovedaktionær SBC Communications har tidligere udmeldt, at de vil skille sig af med deres europæiske aktiviteter - selskabet ejer 41,8 pct. af TDC. Og TeliaSonera nævner selv muligheden for konsolidering i sit regnskab.

- Vores stærke finansielle position sammen med vores nylige erfaringer med at skabe en succesfuld fusion over grænserne giver os nu mulighed for at indtage en aktiv rolle i konsolideringen af den europæiske teleindustri, skriver TeliaSonera i regnskabet.

- Vores udgangspunkt er at opbygge eller øge vores styrke på de nordiske og baltiske hjemmemarkeder, hvis og når de rigtige muligheder byder sig, tilføjer selskabet.

Lundbeck-aktien er steget yderligere 3,50 kr. (2,9 pct.) til 125,50 kr. ovenpå tirsdagens aftale med amerikanske Merck om sovemidlet gaboxadol. Det skyldes mest af alt positiv avisomtale, hvorimod flere analytikere stadig ser negativt på aktien. Jyske Bank anbefaler at bruge kursstigningerne til at sælge Lundbeck-aktien, mens Spar Nord fastholder Undervægt-anbefalingen.

SAS er kommet med skuffende tal for 4. kvartal, som øjeblikkeligt sendte aktien 7-8 pct. ned i kurs 49. Siden har den rettet sig lidt og handles ved middagstid 3,7 pct. lavere i kurs 52.

Group 4 Falck er steget 2,3 pct. til 154,50 efter at være blevet opjusteret af Merrill Lynch til 'Buy'.

Udgivet af: NPinvestordk