Aktier/Danske: Skruer op for obligationer og ned for aktier

Udgivet den 29-06-2018  |  kl. 11:15  |  

Det er tid til at rykke vægtbalancen mellem aktier og obligationer og begynde at rette blikket mod de mere sikre værdipapirer. Derudover er det en god ide at ændre yderligere i sin aktieportefølje og skifte europæiske aktier ud med nordiske - i særdeleshed danske og norske aktier.

Det vurderer Danske Banks chefstrateg, Tine Choi, der pointerer, at de ulmende handelsspændinger giver usikkerhed om de økonomiske vækstudsigter.

- De seneste ugers eskalering af konflikten uden udsigt til en snarlig løsning har gjort os lidt mere betænkelige ved aktiemarkedet, skriver Tine Choi i en analyse og tilføjer, at Danske Bank har reduceret overvægten i aktier til 5 pct. fra 10 pct. og tilsvarende reduceret undervægten i obligationer til 5 pct. fra 10 pct.

Chefstrategen tror dog på, at den økonomiske vækst vil fortsætte i 2018 og 2019 og gavne aktiekurserne.

Handelskrigen truer som sådan ikke den indtjening, som de amerikanske selskaber vil rapportere i den forestående regnskabssæson, der i USA starter midt i juli, men den kan lægge en dæmper på forventningerne til den fremtidige indtjening og investeringer fra selskaberne.

STØRST TILTRO TIL DEFENSIVE AKTIER OG ENERGISEKTOREN

Det er ikke kun selskaberne i USA, der kan se frem til ændringer i forventningerne. Den tyske bilbilkoncern Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, og senest den tyske lampe- og pæreproducent Osram har nedjusteret sine forventninger, og det er ifølge selskaberne grundet handelskonflikten. Og ifølge chefstrategen er der flere usikkerheder internt i Europa, der kan påvirke aktiemarkederne.

Tine Choi peger på, at der er pres på den tyske statsleder, Angela Merkel, og samtidig er der usikkerhed omkring brexit samt et langt mindre råderum i Europa, der kan dæmme op for de negative effekter af handelskrigen via finans- og pengepolitisk stimuli.

På den baggrund har banken reduceret europæiske aktier til neutral vægt, hvor den tidligere anbefalede overvægt.

Til gengæld har Danske Bank løftet nordiske aktier til neutral vægt fra undervægt.

- Det danske aktiemarked er defensivt af natur og er præget af mange kvalitetsselskaber, der ofte klarer sig bedre end aktiemarkedet generelt i perioder med usikkerhed, og i Norge nyder selskaber inden for energisektoren godt af de højere oliepriser, siger Tine Choi og påpeger, at aktiemarkederne i Sverige og Finland er mere sårbare og har et mere cyklisk præg end det danske aktiemarked.

Desuden fastholder Danske Bank sin neutrale vægt i USA samt overvægt af aktierne i emerging markets, hvor Asien ifølge banken især ser spændende ud. Banken har fortsat undervægt i japanske aktier.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder