Aktier/Jyske: Xi's tale bidrager til negativ stemning

Udgivet den 18-12-2018  |  kl. 08:05  |  

Den negative stemning, der tirsdag har præget de asiatiske aktiemarkeder, og som også ventes at brede sig til Europa, skyldes ifølge Jyske Bank blandt andet, at den kinesiske præsident, Xi Jinping, indirekte har afvist flere af USA's krav i handelsforhandlingerne.

- Kina vil ikke øge konkurrencen i økonomien og heller ikke reducere sin støtte til statsindustrierne, herunder "Made in China 2025"-satsningen. Xi betonede også, at Kina vil indtage en mere betydningsfuld rolle i verdensøkonomien og på det politiske plan, og det er lige præcist noget af det, som USA frygter, skriver rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank i en kommentar.

Jinping holdt tirsdag en 80 minutter lang tale i forbindelse med markeringen af 40-års dagen for landets reformer, og her havde finansmarkedet håbet på kommentarer, der kunne styrke forhåbningen om en kommende handelsaftale mellem USA og Kina.

I Tokyo faldt Nikke 225-indekset tirsdag 1,8 pct., efter at det amerikanske børser mandag aften lukkede med fald på omkring 2 pct. Den tyske DAX-future peger en times tid før åbningen tirsdag ned med 0,6 pct. efter et fald i det tyske eliteindeks mandag på 0,9 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder