Aktier/middag: Ambu og Ørsted sørger for C25-plus trods rødt Europa

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 11:36  |  
Genmab - Lab-scientist

Minusserne er i overtal blandt de danske eliteaktier fredag middag, hvor der hentes gevinster hjem blandt bankaktierne, mens Ambu og GN muligvis nyder godt af, at de vægtes op i MSCI's globale indeks.

Selve C25-indekset stiger dog en anelse med 0,4 pct. til 1330,28 efter fremgang i sværvægtere som blandt andet Ørsted, der ligger til en gevinst på 1,7 pct. til 774 kr. HSBC har skruet op for sit kursmål for Ørsted-aktien, så det nu er på 865 kr. mod tidligere 775 kr.

Kursmålet er det højeste blandt de finanshuse, der indrapporterer til nyhedsbureauet.

Anbefalingen af aktien er i øvrigt fortsat "køb".

FALD I EUROPA

I resten af Europa ligger de store børser underdrejede, og det toneangivende tyske marked falder hele 1,4 pct.

- Dels har vi haft en god uge, og dels taler Trump senere i dag, og der hersker nok lidt frygt for, at tingene spidser til igen mellem Kina og USA, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Trump har meddelt, at han vil kommentere USA's politik overfor Kina senere fredag, og at han er utilfreds med Kinas beslutning om at indføre en ny sikkerhedslov for Hongkong. Kina har for sin part sagt, at det vil tage alle nødvendige modforholdsregler, hvis USA insisterer på at blande sig i Beijings indre anliggender.

Herhjemme falder 14 af de 25 eliteaktier med ISS helt i bund.

- Sammenlignelige aktier som G4S og Sodexo falder også meget. Desuden vægtes ISS ned i MSCI's indeks, siger Martin Munk.

Modsat vægtes GN og Ambu op i MSCI's indeks, der ofte følges af porteføljeforvaltere.

- Men for dem, der følger med i de her ting, er det altså ikke nyt, at GN og Ambu vægtes op, og at ISS vægtes ned. Så det er måske lidt søgt, men det kan godt ske, at det spiller en rolle. Den slags giver typisk også høj volumen i lukkeauktionerne, siger Martin Munk.

ISS falder 6,4 pct. til 112,85 kr., mens GN stiger 1,2 pct. til 354,30 kr., og Ambu ligger helt i toppen efter en stigning på 4,2 pct. til 222,80 kr.

Ambu har fra morgenstunden i øvrigt fået nyt fra sin japanske konkurrent på markedet for engangsendoskoper, Olympus. Det japanske selskab kom samlet set bedre ud af regnskabsåret 2019/20, end tilfældet var i 2018/19.

BANKER SLÅR BAK

Blandt bankerne taber Jyske Bank 2,2 pct. til 185,10 kr., og Danske Bank ligger 1,9 pct. lavere i 83,50 kr. Begge var dog steget pænt i løbet af ugen, Jyske Bank med 5,3 pct. og Danske Bank med 8,7 pct.

- Bankerne har haft en god periode i denne uge, og der blev også taget lidt gevinster hjem i USA i går blandt bankerne. Så det er en sektormæssig tendens, at der bliver taget gevinster hjem igen, efter en god udvikling i løbet af ugen hvor vi i ugens tre første dage så en rotation fra vækstaktier over mod "value"-aktier, siger Martin Munk.

GODE DATA FRA GENMAB

Genmab indledte fredagen med en pæn gevinst oven på pæne data fra et fase 3-studie, men aktien er faldet til ro igen og ligger ved middagstid 0,5 pct. højere i 2084 kr.

Et studie af nyligt diagnosticerede patienter med AL-amyloidose, en sygdom, som fører til organskader, er faldet succesrigt ud.

- Det virker til at være nogle meget, meget stærke toplinjedata, Genmab leverer, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen og påpeger, at det kan være med til at øge topsalgspotentialet for Darzalex.

Sydbanks analytiker fremhæver dog, at AL-amyloidose er en mere sjælden sygdom, med 3000-4000 nye diagnosticerede tilfælde om året i USA, ifølge Genmabs egne oplysninger, men til gengæld har disse patienter ikke mange behandlingsmuligheder. Søren Løntoft Hansen ser et topsalgspotentiale i indikationen på 500 mio. dollar om året.

I samme branche stiger Orphazyme med 2,6 pct. til 104,20 kr. Biotekselskabet har indledt ansøgningsprocessen om at få godkendt Arimoclomol til behandling af den livstruende hjernesygdom Niemann-Pick type 3 i USA.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder