Aktier/middag: Bankbryllup løfter Sydbank og Alm. Brand i grønt marked

Udgivet den 01-10-2020  |  kl. 11:35  |  
Arkiv: Foto

Sydbank og Alm. Brand har sikret sig hovedroller på det danske aktiemarked torsdag, hvor stemningen generelt er fin, og C25-indekset atter har sat kursen mod rekord. Det sker efter stigninger i hovedparten af eliteaktierne.

Det er blandt boblerne til superligaen, man skal finde torsdagens helt store historie, nemlig Sydbanks køb af Alm. Brand Bank. Købesummen er aftalt til 95 pct. af den bogførte egenkapital i Alm. Brand Bank, når købet lukkes. Foreløbigt vil det give en købesum på 1833 mio. kr.

Aftalen omfatter ligeledes indgåelse af et partnerskab, der skal skabe attraktive tilbud for både bank- og forsikringskunder.

- Det er en konsolidering i branchen, som er ventet, og det bliver nok ikke den sidste, vi ser, siger børsmægler i ABG Sundal Collier, Jim Søborg Hansen, til Ritzau Finans.

OPJUSTERING FRA ALM. BRAND

Bankfusionen falder i god jord på aktiemarkedet, hvor Sydbank stiger 1,3 pct. til 100,90 kr., mens Alm. Brand brager i vejret med 13,5 pct. til 82,50 kr.

Sammen med nyheden om salget af banken har Alm. Brand torsdag også opjusteret sine forventninger til hele 2020.

Koncernen venter nu et overskud før skat på 850-950 mio. kr. mod tidligere ventet 750-850 mio. kr.

Det skyldes dog ikke den nye aftale med Sydbank, men i stedet en forbedring af resultaterne i løbet af tredje kvartal.

Desuden har Alm. Brand forhandlet en god aftale med Sydbank.

- Det må man sige. 95 pct. af bogførte værdi er en pæn pris, når man ser, hvad andre bankaktier handles til, siger Jim Søborg Hansen.

GRØNNE AKTIER GÅR FORREST

Blandt C25-aktierne er der rift om Ørsted, der stiger 4,3 pct. til 912,80 kr. og anfører en fremgang i C25-indekset på 0,9 pct. til 1521,50.

Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om udvikling af landvindmøllparken Western Trail Wind i Texas. Projektet er på 367 megawatt og er det største landvindprojekt for selskabet indtil nu.

Western Trail Wind ventes at blive sat i kommerciel drift i 2021.

Den tyske finanshus Berenberg har desuden indledt dækning af Ørsted med anbefalingen "køb" og et kursmål på 1060 kr.

Som toer i indekset ligger en af indeksets øvrige grønne selskaber, isoleringsvirksomheden Rockwool, med en stigning på 2,6 pct. til 2504 kr.

Vestas ligger derimod 0,2 pct. lavere i 1027,50 kr. efter onsdagens stigning på 4,2 pct. til kursrekord.

Vestas kunne onsdagen igennem se ordrerne tikke pænt ind frem mod afslutningen af tredje kvartal. Og også efter børsens lukketid onsdag fortsatte ordrestrømmen, så Vestas endte med ordrer med en samlet kapacitet på 1320 megawatt onsdag og et forrygende tredje kvartal med i alt 3535 megawatt annoncerede ordrer.

FALD i ISS

I bunden af C25 falder Chr. Hansen med 3 pct. til 684,80 kr. Herefter følger ISS med et fald på 2,7 pct. til 81,60 kr.

ISS har fået genoptaget dækning hos amerikanske Morgan Stanley, der genstarter med den negative anbefaling "undervægt" og et kursmål på 80 kr. Der er ikke nyt ude om Chr. Hansen.

Blandt sidepapirerne kan Bang & Olufsen fejre, at det for første gang i to år kan præsentere vækst i omsætningen. Den steg i første kvartal med 11 pct. målt i lokale valuta til 462 mio. kr. mod 419 mio. kr.

Den værste blødning er samtidig stoppet, om end selskabet fortsat taber penge. Bundlinjen endte med et underskud på 49 mio. kr. mod 106 mio. kr. i samme periode året før.

Aktien i B&O stiger 9,3 pct. til 15,70 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder