Aktier/middag: Bavarian sendes til toppen af koppefund på tynget dag

Udgivet den 19-05-2022  |  kl. 11:51  |  
Aktie tabel

Bavarian Nordic er i toppen af eliteindekset, på en dag hvor det meste ellers ligger i rødt. De europæiske aktiemarkeder er ingen undtagelse efter en voldsom nedtur i USA onsdag, da investorerne er skræmt af effekten på virksomhedernes overskud fra høj inflation og problemer i forsyningskæderne.

Mærsk-aktierne udgør bunden af eliteindekset presset ned af den generelle stemning og er med til at trække C25-indekset ned til et fald på 2,4 pct. til indeks 1590,13 midt på torsdagen. A- og B- aktien falder 5,7 pct. og 5,4 pct.

- De store fald i USA sætter aktierne under pres. Det er detailkædernes meget skuffende meldinger - først Walmart og siden Target, hvor vi henholdsvis tirsdag og onsdag så de største fald i aktiekursen siden Black Monday i 1987, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

- Hvis man gik og troede, man kunne gå i læ i supermarkedet, så kan vi nu også se, at de bliver ramt. Der er frygten for recession, der tynger. Og det kan blive skruen uden ende - for det kan jo ende med, at priserne bliver sat endnu mere op, siger han og henviser til høj inflation og stigende renter.

BAVARIAN STIGER EFTER FUND AF ABEKOPPER

De seneste dage er der blevet opdaget smitte med abekopper i både Storbritannien, Portugal og USA, mens 23 personer mistænkes at være smittet i Spanien.

Bavarian Nordic har den eneste myndighedsgodkendte vaccine mod netop abekopper i form af selskabets Jynneos-vaccine. Og netop det kan være med til at sende aktien op, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker hos Sydbank.

- Der er fund i Storbritannien og mistanke om det i Spanien, Portugal og USA. Jynneos er den eneste vaccine, der er godkendt af FDA (de amerikanske sundhedsmyndigheder, red.) mod abekopper. Det er nok noget af det, som investorerne kigger på, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Bavarian stiger 15 pct. til 162,55 kr. torsdag middag.

SIMCORP OG ROCKWOOL MED TAL

Herhjemme er der desuden fokus på Simcorp efter softwareselskabets regnskab for første kvartal, hvor ordreindgangen overrasker positivt, mens driftsindtjeningen var lavere end ventet.

Simcorp fastholder forventningerne til 2022 i regnskabet, eksklusive ekstraordinære omkostninger på 3-5 mio. euro til støtte af selskabets Ukrainske ansatte og deres familier.

- Der er lidt plusser og lidt minusser, hvor indtjeningen og omsætningen kom lidt svagere ind, mens ordreindtaget var lidt stærkere end ventet, siger Ole Kjær Jensen.

Simcorp-aktien stiger 0,5 pct. til 497,15 kr.

Rockwool leverede regnskab onsdag og endte med et plus på 2,2 pct. Torsdag er pilen vendt, og aktien falder 8,1 pct. til 1782 kr. på trods af, at Rockwool opjusterede forventningen til salgsvæksten i lokal valuta til 20-25 pct. fra 15-20 pct.

Topchef Jens Birgersson siger til MarketWire, at han aldrig har set større omkostningsstigninger.

SAS-KASSEN ER TOM

Luftfartsselskabet SAS vil ikke kunne regne med mere støtte fra regeringerne i Danmark og Sverige, medmindre private investorer er klar til at lægge det største bidrag i hatten.

Det er konklusionen i en advokatundersøgelse, som SAS-ledelsen har bestilt, skriver den norske finansavis Dagens Näringsliv.

Ifølge undersøgelsen vil EU nemlig formentlig stille sig på bagbenene over for mere statsstøtte, hvis ikke private investorer er klar til at trække størstedelen af læsset, skriver avisen.

Aktien falder 4,5 pct. til 0,67 kr.

ANBEFALING AF ISS HÆVET

Der er en del analysenyheder at forholde sig til torsdag. Blandt de mest iøjnefaldende er en hævet anbefaling af ISS hos HSBC til "hold" fra "reducer" og et løftet kursmål til 125 kr. fra 110 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

ISS falder dog 0,6 pct. til 129,10 kr.

Der er også analysenyt om rederiet Norden, som onsdag opjusterede forventningerne og steg 10 pct. til 308,20 kr. Finanshuset ABG Sundal Collier har efterfølgende løftet kursmålet for aktien med knap 20 pct. til 358 kr. og gentaget en købsanbefaling.

Torsdag falder Norden-aktien 2,3 pct. til 301,20 kr.

Franske Société Générale har desuden kigget nærmere på FLSmidth, og det er mundet ud i et reduceret kursmål på 220 kr. mod før 270 kr. FLSmidth mister 3,9 pct. af aktiekursens værdi til 189,35 kr.

Der er kommet regnskab fra Brøndby IF, der melder om en omsætnings- og resultatudvikling som planlagt i første kvartal af 2022, hvor der er realiseret "væsentlige" transferindtægter fra salg af spillere som Morten Frendrup og Mikael Uhre.

Mens covid-restriktionerne herhjemme er blevet ophævet, så skaber fortsatte restriktioner i Kina udfordringer i den globale forsyningskæde - og det rammer også et selskab som Brøndby IF.

Aktien falder 0,8 pct. til 0,48 kr.

Der kommer torsdag desuden regnskab fra STG, Hartmann og KBHL.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯