Aktier/middag: Grønne aktier i front af positivt C25 på stille dag

Udgivet den 27-05-2024  |  kl. 11:32  |  
Arkiv: Foto

De grønne aktier har solid medvind mandag, hvor Vestas har lagt sig helt i spidsen efter udsigt til en fast og ubetinget ordre til en stor vindmøllepark i Nordsøen.

Samlet set ligger C25-indekset med en fremgang på 0,6 pct. i 1984,89. Dermed vinder eliteindekset næsten hele fredagens tabte terræn på 0,7 pct. tilbage.

- Vi har et marked, der er præget af, at der er lukket i både Storbritannien og USA i dag. Det er et meget stille marked, der også er præget af en ganske fin udvikling i USA i fredags, udtaler chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til MarketWire.

- Der er heller ikke nogen vigtige nøgletal eller andet, der kan påvirke markedet i dag, fortsætter han.

VESTAS OG ØRSTED I HOPLA

Vestas-aktien ligger med et plus på 4,2 pct. i 197,35 kr. i toppen af eliteindekset og Ørsted-aktien følger efter med et plus på 1,9 pct. til 409,60 kr.

I Europa ligger den grønne sektor med fremgang pointerer Mads Zink.

Danske Banks chefhandler pointerer, at ECB's cheføkonom har været ude i Financial Times og tale for en rentenedsættelse i forbindelse med rentemødet næste uge.

- Det betyder meget for den sektor, at renteniveauet kommer ned, forklarer Mads Zink.

I relation til Vestas har tyske RWE mandag formiddag annonceret, at selskabet vil bygge to nye vindmølleparker i Nordsøen, der bærer navnet Nordseecluster.

Vestas blev i 2023 valgt som foretrukken leverandør til Nordseecluster, og dagens melding fra RWE har et betydeligt sammenfald med den store, betingede ordre, som Vestas 17. maj kunne løfte sløret for.

Her lød det, at den danske vindmøllekoncern havde indgået en betinget aftale om at levere vindmøller til et havvindmølleprojekt i Nordeuropa på over 1 gigawatt.

NOVO FÅR NEJ TIL NYT INSULIN I TYPE 1-DIABETES

Et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), gav fredag aften dansk tid givet et skud til boven på Novo Nordisks ugentlige insulin Awiqli i forhold til behandling af type 1-diabetes hos voksne.

Panelet stemte således "nej" til spørgsmålet om, hvorvidt Awiqlis fordele opvejer for risici i forhold til blodsukkerkontrollen hos voksne type 1-diabetikere.

Man bør dog heller ikke være alt for bekymret over den givetvis lidt længere vej til en godkendelse inden for type 1-diabetes, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

Han ser nemlig det klart største potentiale i type 2-diabetes, forklarede han i sidste uge til MarketWire.

Novo-aktien falder med 0,2 pct. til 927 kr.

Genmab-aktien får med et en fremgang på 1,6 pct. til 1958 kr. lige medvind efter fredagens nedtur på 4,9 pct.

Fredagens fald var drevet af hovedkonklusionerne på data for et middel under udvikling til behandling af en lungekræftvariant, som ikke helt kunne leve op til analytikernes forventninger.

BRØNDBY MISSER MESTERSKABET

I den helt lille afdeling af børsen er der skuffelse til fodboldklubben Brøndby IF, der søndag missede en matchbold og muligheden for at lade sig kåre til dansk mester med et nederlag på 2-3 hjemme til AGF.

I stedet løb FC Midtjylland, der klarede 3-3 mod Silkeborg IF, med guldet.

Parkens FC København endte som nummer tre efter 1-1 hjemme mod FC Nordsjælland.

Brøndby-aktien steg fredag med 6,2 pct., og i løbet af sidste uge, hvor det stod klart, at mesterskabet kunne afgøres til egen fordel med en sejr over AGF, steg aktien samlet med godt 32 pct.

Det smides næsten alt sammen på gulvet mandag, hvor Brøndby falder med 24,1 pct. til 0,70 kr.

Parken-aktien ligger uændret i 112,50 kr.

CHEMOMETEC FÅR NY FINANSDIREKTØR

Chemometec oplyste fredag aften, at selskabet har valgt Kim Nicolajsen som ny finansdirektør med effekt fra den 1. juli, hvor han afløser Niels Høy Nielsen.

Aktien falder med 0,3 pct. til 365,60 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder