Aktier/middag: Mærsk tager revanche i stille marked

Udgivet den 02-07-2015  |  kl. 11:46  |  
Novo Nordisk - Insulin piller

I et afventende, næsten neutralt dansk aktiemarked tager Mærsk-aktierne torsdag middag revanche efter kursfald onsdag. Og sammen med Chr. Hansen-aktien, der bevarer momentum fra onsdagens succesfulde regnskabspræsentation, og Novozymes, der nyder pludselig sympati fra finanshuset Kepler, er rederi- og olieaktierne med i toppen C20 Cap-indekset torsdag middag.

Med en stigning på 0,7 pct. til 49,33 kr. uden selskabsspecifik forklaring placerer også TDC sig øverst i eliteindekset, der ligger i 990,9 svarende til en beskedent minus på 0,1 pct. i forhold til lukkeniveauet onsdag eftermiddag.

En tilsvarende stilfærdig udvikling ses på de omkringliggende aktiemarkeder, hvor den afventende grundstemning lægges af udsigten til eftermiddagens jobrapport fra USA og - ikke mindst - søndagens afstemning i Grækenland.

- Vi har haft nogle ekstremt volatile dage, men i dag er der lidt mere ro på. Det er som om, at vi er gået lidt i venteposition nu, hvor Grækenland er sparket til hjørne, og hvor vi nu venter på valget på søndag. Det er det helt store tema, kommenterer senioraktierådgiver Martin Munk i Jyske Bank.

- Der er selvfølgelig også en jobrapport i dag. Den kommer lidt usædvanligt på en torsdag, og den skal vi nok lige kigge på klokken 14.30, fortsætter han.

I rapporten er det fingerpeg om grundlaget for den amerikanske centralbanks beslutning om en renteforhøjelse, måske til september, markedet spejder efter.

Ifølge Martin Munk er der en noget mindre volumen i markedet torsdag end i de foregående volatile dage, hvor handlerne lyttede til udtalelser om Grækenland "fra øst og vest og hver gang tog dem ad notam".

- Nu har vi hørt fra eurogruppen, at der ikke længere er grund til at forhandle med Grækenland, før valget er på plads, konstaterer Martin Munk.

Chr. Hansen-aktien fejrede onsdag sin regnskabsrapport med en stigning på 6,7 pct., og torsdag fortsætter fremgangen med et plus på 0,6 pct. til 350,20 kr.

- Den blev belønnet for et supergodt regnskab i går. Men vi synes nu, at aktien er blevet for dyr og fastholder vores salgsanbefaling. Vi anerkender, at de gør det rigtig godt, men med nogle historisk høje "price/earning"-niveauer, så vælger vi at have den på "sælg", siger Martin Munk

Han hæfter sig også ved, at Mærsk-aktierne torsdag kommer "lidt til hægterne" efter onsdagens kursfald.

- Det var måske lidt bemærkelsesværdigt i går, at den faldt et par pct. i et rigtig godt marked. Udlandet var storsælger i aktien, men der er lidt mere ro på i dag, noterer Martin Munk.

A.P. Møller-Mærsk har fået godt nyt fra Norge, hvor oliedivisionen Maersk Oil står til en lidt større ejerandel af det store Johan Sverdrup-oliefelt efter en beslutning fra de norske myndigheder. Det er en positiv nyhed, men ikke nødvendigvis stort nok til at løfte Mærsk-aktierne, mener analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Man skal huske, at Mærsk er meget andet Maersk Oil. Og Maersk Oil er også meget andet end Johan Sverdrup-oliefeltet, selv om det er et stort felt. Det er et felt, der først kommer til at bidrage til indtjeningen fra 2020-2021, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Mærsk B-aktien stiger torsdag middag 0,7 pct. til 11.940 kr. 

Novozymes-aktien stiger 0,6 pct. til 325,60 kr., efter at finanshuset Kepler ifølge Bloomberg svinger sin anbefaling til "køb" fra "reducer" og øger sit kursmål fra 270 kr. til 390 kr.

Søsterselskabet Novo Nordisk har ikke opgivet det tyske marked, trods at det onsdag trak diabetesmidlet Tresiba derfra, fortæller koncerndirektør Jacob Riis. Senere på året, når der foreligger nye data, vil Novo Nordisk igen ansøge. Aktien falder torsdag middag 0,3 pct. til 371,20 kr.

Atlantic Petroleum fremlagde sent onsdag produktionstal for juni. Der blev produceret 1500 tønder olie og gas per dag, lidt højere end snittet fra de foregående fem måneder på 1291 tønder. Andet halvår ventes at byde på omkring 1522 tønder per dag. Olieaktien ligger 4,3 pct. højere i 36,50 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Aktier❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder