Aktier/middag: Morgenens boblende humør fortoner sig - Bavarian i top

Udgivet den 08-03-2021  |  kl. 11:30  |  
Arkiv: Foto

Det så sprudlende humør fra morgenstunden fortager sig ved middagstid mandag, og eliteindekset har skiftet fortegn. Holder retningen dagen ud, er det den femte handelsdag i træk med fald i indekset.

Helt i top ligger Bavarian Nordic, der funkler klarest efter positive data med sin coronavaccine.

Mandag middag falder C25 med 0,2 pct. til indeks 1536,40.

I bunden tager A.P. Møller-Mærsk sidstepladsen med et fald på 3,9 pct. til 12.925 kr. for B-aktien uden egentligt nyt bortset fra de stigende oliepriser, der kan hive selskabet ned.

- Det er stadigvæk de stigende renter, der presser aktierne. Med i billedet ser vi et plus til Danske Bank, der nyder godt af tendensen som bankerne i Europa også gør, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

- Samtidig ser vi det går ud over de lidt dyrere selskaber som grønne Vestas og Ørsted, påpeger han.

Vestas og Ørsted falder begge ved middagstid.

STIMULUSPAKKE VEDTAGET I SENATET

Billedet i det meste af Europa er ellers et plus, efter at den amerikanske præsident, Joe Biden, i weekenden fik Senatets opbakning til sin hjælpepakke.

- Vi fik godkendelsen i weekenden, og nu skal hjælpepakken lige forbi Repræsentanternes Hus igen for den endelig godkendelse. Men det skulle være en formalitet, siger Ole Kjær Jensen.

DAGENS CORONANYT

Bavarian Nordic er dagens foreløbige højdespringer med et plus på 6,2 pct. til 214,60 kr., efter at vaccineselskabet mandag morgen har præsenteret positive prækliniske data med sin vaccinekandidat, ABNCoV2, mod covid-19.

Vaccinen, der er indlicenseret fra Adaptvac, ventes at indgå i det første fase 1/2-studie i mennesker inden længe.

Sydbank ser positivt på mandagens udmelding:

- Vi vurderer, at data for tolerabiliteten og sikkerheden fra fase I/II-studiet allerede kan komme i marts, mens data for effekten formentlig først bliver offentliggjort i 2. kvartal 2021, skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

MEDICOAKTIER STIGER

Genmab kommer en smule igen efter de seneste ugers fald i aktien. Aktien løftes 2,4 pct. til 1947 kr.

Også Coloplast stiger 2,0 pct. til 874,40 kr., efter at både Barclays og Carnegie har løftet anbefalingen af aktien.

Barclays anbefaler nu "ligevægt" med tidligere "undervægt", mens Carnegie har løftet sin anbefaling til "hold" fra "sælg".

- Der er generelt en positiv stemning i sundhedssektoren i Europa i dag - og det mærker de danske aktier i den kategori også, siger Ole Kjær Jensen.

KONTRAKT TIL DRILLING

Der er mandag også nyt fra Maersk Drilling, som har sikret sig en kontrakt på jack-up-riggen Maersk Resolute, som skal foretage noget boringsarbejde for Petrogas E&P Netherlands i et felt i den hollandske del af Nordsøen.

Kontrakten, som ventes at starte i april med en estimeret løbetid på 45 dage, har en værdi på omkring 4,5 mio. dollar, fremgår det af en meddelelse fra Maersk Drilling mandag morgen.

Aktien i Maersk Drilling steg fredag 8,2 pct. efter flere dage med højere oliepriser, og stigningen fortsætter mandag middag med 2,3 pct. til 264,40 kr.

Også blandt sidepapirerne ligger Brøndby IF lunt i svinget. Fodboldaktien dribler en stigning på 8,7 pct. frem ved middagstid til 0,55 kr.

BIF vandt søndag på Brøndby Stadion 2-1 over FCK og har bragt sig tilbage på Superligaens førsteplads med 41 point.

TRYG TRYKKES

Startskuddet for forsikringskoncernen Trygs tegning af nye aktier til finansiering af købet af britiske RSA's aktiviteter i Sverige og Norge samt en halvpart i Codan mandag sender aktien ned.

Tegningsperioden løber frem til 19. marts. Tryg-aktien falder 1 pct. til 134,70 kr., mens tegningsretten ligger i 4,96 kr.

Finanshuset DNB Markets har hævet anbefalingen af aktien i Tryg til "køb" fra "hold" med et kursmål på 160 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Der er også kommet analysenyt om Lundbeck, som har fået hævet sit kursmål til 280 kr. fra 240 kr. af Barclays, der samtidig fastholder anbefalingen "overvægt". Det fremgår af data fra Bloomberg News. Aktien stiger 1,8 pct. til 237,30 kr.

Og efter en periode med kursfald er potentialet i Netcompany vokset til omkring 20 pct., vurderer Danske Bank, der løfter sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er 640 kr., skriver PLX.AI.

Netcompany falder 2,3 pct. mandag middag til 523,50 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder