Aktier/middag: Sænket anbefaling sender Rockwool til bunds i surt C25

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 11:03  |  
Arkiv: Foto

Stenuldsproducenten Rockwool sendes ud på formiddagen mandag til bunds i et generelt surt dansk aktiemarked, hvor selskabet lider under en sænket anbefaling.

Også Carlsberg og Genmab har fået ørerne i analysemaskinen, og helt generelt er stemningen også trykket af primært usikkerhed induceret fra Kina, hvor fortsatte demonstrationer mod nultolerancepolitikken over for covid-19 fremprovokerer angst hos investorerne.

De hårde protester fra befolkningen, der ikke ofte ses i Kina, giver nemlig usikkerhed om, at myndighederne kan finde på at stramme skruen igen, idet smittetallene officielt fortsat er på vej op.

- De omfattende kinesiske protester mod den skrappe covid-19-restriktionspolitik sætter en negativ tone fra ugens start. Smittetallene er på det højeste siden starten af coronapandemien. Det øger risikoen for flere forstyrrelser af de kinesiske forsyningskæder og lægger en potentiel dæmper på den kinesiske forbrugsefterspørgsel, skriver Jyske Bank i en kommentar mandag.

C25-indekset falder ud på formiddagen med 0,8 pct. til 1664,49 efter en samlet stigning på 1,9 pct. over sidste uge.

ROCKWOOL SENDES NED EFTER SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne er der negativ opmærksomhed til Rockwool, der har fået sænket sin anbefaling hos fransk BNP Paribas Exane, som har skruet ned til "underperform" fra "neutral".

Samtidig er kursmålet blevet reduceret til 1290 kr. fra 1655 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Rockwools B-aktie bakker med 4 pct. til 1611 kr. og er sidst i C25.

Carlsberg er efter en svær start kommet lidt igen og nøjes med et fald på 0,5 pct. til 897,60 kr.

Bryggeriet har måttet se sin anbefaling hos amerikanske JPMorgan blive sænket til "undervægt" fra "neutral".

Samtidig er kursmålet blevet reduceret til 800 kr. fra 925 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

En sænket anbefaling er der også til Genmab, idet Jyske Bank har skruet ned til "hold" fra "køb".

Kursmålet er dog i samme ombæring blevet løftet til 3400 kr. fra 2850 kr.

Årsagen er, at Genmab-aktien er steget med over 50 pct. siden maj, hvor banken ændrede sin anbefaling til "køb".

- Kursstigningen medfører begrænset "upside-potentiale" og tynger "risk/reward". Vi sænker derfor vores anbefaling til "hold" fra "køb", men hæver kursmålet til 3400 kr. fra 2850 kr., drevet af løftet Darzalex-salg samt øget sandsynlighed for godkendelse af Epcoritamab, skriver Jyske Bank i et notat.

Genmab er efter den store stigning siden maj nu steget med godt 19 pct. i år samlet set - trods mandagens fald på 1 pct. til 3138 kr.

WSA-REGNSKAB GIVER FOKUS TIL BØRSNOTEREDE PEERS

Også Demant og GN får opmærksomhed efter et årsregnskab fra fusionsselskabet WS Audiology, der noterede sig pæn vækst i regnskabsåret 2021/22, men måtte se sin bundlinje falde til et stort underskud.

Selskabet mærker i tråd med både GN Hearing og Demant pres på markedet på baggrund af den høje inflation og en vigende forbrugertillid.

For indeværende regnskabsår venter WS Audiology en lav encifret organisk vækst og en lille fremgang i den rapporterede EBITDA-margin.

Demant falder 1 pct. til 209,40 kr., og GN bakker med 1,2 pct. til 170,15 kr.

For luftfartsselskabet SAS er der også stadig grus i maskineriet i forhold til at nå til enighed om en ny aftale med det norske kabinepersonale.

Det rapporterer nyhedsbureauet NTB med henvisning til Elin Roverudseter, der er formand for Kabinansattes Forbund, skriver Ritzau.

SAS-aktien falder med 2,3 pct. til 0,42 kr. mandag.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯