Aktier/middag: Zealand bryder lydmuren efter opløftende forsøgsdata

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 11:43  |  
FLSmidth

Zealand Pharma brager i vejret mandag efter opløftende data med selskabets lægemiddelkandidat til behandling af fedtlever.

Bavarian Nordic er i fokus med kapitalmarkedsdag, mens Mærsk-aktierne agerer bundskraber i C25-indekset, der mandag ved 11.15-tidne ligger med et minus på 0,1 pct. i 1893,43.

- Det er en relativt rolig dag på nær Zealand Pharma. Det gælder også i ude i Europa, hvor der kun er mindre udsving på indeksniveau, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Det er på makrofronten, at slaget skal slås i denne uge fortæller senioranalytikeren med henvisning til inflationstal fra flere eurozonelande og USA sidst på ugen.

ZEALAND PHARMA PÅ REKORDKURS EFTER FEDTLEVERSTUDIE

Zealand Pharma lægger mandag 24,9 pct. til kursen til 597 kr. og aktien er nu steget mere end 60 pct. siden nytår. Målt på markedsværdi er selskabet, der i december blev indlemmet i C25-indekset, gået forbi blandt andet Jyske Bank.

Det danske biotekselskab og partneren Boehringer Ingelheim har opnået, hvad der betegnes som skelsættende resultater i et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

- Vi er meget begejstrede for de positive toplinjeresultater fra fase 2-studiet med Survodutid i MASH, som Boehringer Ingelheim har offentliggjort i dag, og vi ser frem til den planlagte offentliggørelse af de fulde data på en videnskabelig kongres i første halvdel af dette år, siger David Kendall, der er medicinsk direktør i Zealand Pharma.

Bavarian Nordic viser også gode takter med et plus på 1,7 pct. til 178,35 kr.

Vaccineselskabet holder kapitalmarkedsdag mandag i København og tirsdag i London.

Mandag har finansdirektør Henrik Juuel fortalt, at der fortsat vil gå nogle år, før Bavarian Nordic kan sende penge retur til aktionærerne, og at han foretrækker, at det kommet til at ske som aktietilbagekøb.

MÆRSK UNDER 10.000 KR.

Mærsks B-aktie dykker 2,1 pct. til 9930 kr. og aktien er nu nået tilbage på niveauet fra november og december, fortæller Martin Munk, der pointerer, at aktien har hængt i bremsen siden årsregnskabet, hvor der blev præsenteret en svag prognose.

- Nu nærmer vi os sådan nogle lidt gamle bundniveauer der fra november og december, så det er lidt spændende, om den kan holde niveauet her, siger senioraktierådgiveren, der vurderer, at det vil være et skidt signal teknisk set, hvis den ikke kan holde niveauet.

ANALYSENYT

Novonesis, der er resultatet af fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen, har fået indledt dækningen hos Danske Bank med anbefalingen "køb" og et kursmål på 460 kr.

Aktien i Novonesis, der stadig handles under navnet Novozymes på børsen i København, ligger 0,1 pct. lavere i 387,40 kr.

Unibrews kursmål er blevet hævet hos Carnegie til 675 kr. fra 572 kr., og anbefalingen er uændret "køb" af aktien, som stiger med 1,1 pct. til 473 kr.

Der er også analysenyt om FLSmidth, som har fået sænket kursmålet hos den franske storbank Société Générale til 380 kr. fra 400 kr. Anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af Bloomberg.

FLSmidth ligger 0,1 pct. højere i 319 kr.

Blandt sidepapirerne er armlægningen mellem store dele af den siddende bestyrelse i Penneo og de to stiftende aktionærer André Clement og Jakob Neua Nørgaard er endt i et kompromis og med et farvel til Christian Sagild som bestyrelsesformand.

Penneo ligger mandag med et plus på 0,7 pct. til 8,34 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder