Aktier/strateg: Defensive aktiers opblomstring er et positivt signal

Udgivet den 14-12-2016  |  kl. 16:23  |  

Fredag i sidste uge blomstrede de defensive aktier for alvor op og trak aktiemarkederne i pæne plusser.

Og de defensive aktiers fremgang i de seneste dage er et positivt signal, mener senior-aktiestrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen. Han peger på, at de defensive aktiers succes kommer efter en periode, der har budt på pæne stigninger, men hovedsageligt båret af de cykliske aktier som energi og råvarer samt bankaktierne.

- Igennem de seneste år har investorer øget kontantandelene, hvilket har ført til store kontantbeholdninger på sidelinjen. Kan vi fastholde, at aktier stiger bredt, og ikke kun isoleret til specifikke sektorer, er det et tegn på, at investorerne begynder at nedbringe kontantbeholdningerne og dermed lægge mere langsigtede midler ind i markedet, vurderer Lars Skovgaard Andersen i en skriftlig kommentar.

Han mener, at brede aktiestigninger kan være et signal om, at der er flere stigninger i sigte.

- En ting er, hvis en bestemt sektor stiger 10-15 pct. Men det er først, når markederne stiger over en bred kam, at det sender signalet om, at 'man skal med på vognen'. Det kan i sig selv være en understøttende faktor for markedet, vurderer aktiestrategen.

RISIKO ER TAGET UD

Den bredere fremgang i aktiemarkedet viser ifølge aktiestrategen, at investorerne vurderer, at der er taget risiko ud af markedet efter den megen politiske uro i forbindelse med brexit, den amerikanske valgkamp og den nyligt overståede folkeafstemning i Italien.

Desuden har de italienske bankers sundhedstilstand fyldt i investorernes bevidsthed, men her er frygten for en negativ dominoeffekt aftaget. Et centralt punkt i den forbindelse er, at Unicredit vil sælge dårlige lån for 17 mia. euro, mener aktiestrategen.

- Selv om aftalen endnu ikke er i hus, og 17 mia. euro i dårlige lån lyder af lidt i forhold til, at italienske banker har dårlige lån for 380 mia. euro, så blev det tolket som et skridt i den rigtige retning. Der er stadig meget risiko og stor usikkerhed om de italienske banker, men risikofornemmelsen blandt investorerne er blevet mindre, siger Lars Skovgaard Andersen.

Han oplever, at mange investorer i øjeblikket leder efter undskyldninger for at købe op i markedet, og udviklingen i Italien kan være en sådan undskyldning.

CYKLISKE AKTIER OG BANKER ER SAGEN

Fremadrettet ser Danske Bank dog stadig størst muligheder i cykliske aktier og banker.

- Når vi ser på diverse undersøgelser om, hvordan store institutionelle investorer ligger positioneret, er de faktisk stadig undervægtet i de cykliske sektorer - og det er på trods af, at de selvsamme investorer udtaler, at det netop er cykliske aktier og bankerne, de ønsker i deres portefølje, siger Lars Skovgaard Andersen.

- Det giver os anledning til at vurdere, at rotationen mod cykliske aktier vil fortsætte, tilføjer han og henviser til den sektorrotation, der er foregået siden sommer, hvor netop de cykliske aktier og bankaktierne - med undtagelse af de sydeuropæiske banker - er løbet fra de defensive aktier. Den er sket i takt med forbedrede økonomiske nøgletal, særligt i USA, men også i Europa.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
19/06/18

 
0,00%
 
20/06/18

 
0,02%
 
19/06/18

 
0,00%
 
20/06/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder