Aktier/tendens: B&O og store kontrakter i centrum i positivt marked

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 07:51  |  

Bang & Olufsen aflægger torsdag regnskab for sit tredje kvartal og kan dermed få en central rolle i dagens aktiehandel.

Men nye kursmål og store kontrakter kan også være med til at sætte retningen for aktierne i Ørsted, Maersk Drillling, Mærsk, Danske Bank og Carlsberg.

Det sker i et marked, der tegner til at åbne i let, positivt territorium, efter at C25-indekset tabte 1 pct. onsdag og endte i 1679,70.

Den tyske DAX-future indikerer en stigning på 0,3 pct. forud for den europæiske aktieåbning.

- Der var kun små udsving i de amerikanske aktier onsdag, og i Asien er de japanske aktier lidt ned, mens de kinesiske aktier er steget tilsvarende. De europæisk aktiefutures ligger svagt i positivt territorium her til morgen, skriver Nordea i en kommentar.

B&O venter i 2020/21 en omsætning i niveauet 2,3 til 2,5 mia. kr. samt et driftsresultat, EBIT, før særlige poster på minus 50 til plus 25 mio. kr. Dagens regnskab vil vise, om selskabet fastholder sine forventninger, og hvordan salget har klaret sig i tredje kvartal.

Onsdag aften kunne Ørsted meddele, at selskabet har vundet kontrakter til kæmpe havmølleparker i Polen. Det drejer sig om Baltica 3 og Baltica 2, som skal udvikles, opføres og drives i et ligeligt ejet joint venture mellem Ørsted og PG.

Kontrakten ventes at give en positiv markedsreaktion torsdag, vurderer finanshuset Morgan Stanley, der fremhæver, at det er et skridt på vejen mod målet om at sikre sig vundne kontrakter for 6 GW i nettokapacitet i år.

Kontrakten får ikke indflydelse på Ørsteds forventninger til 2021. Også forventningerne til investeringsniveauet i 2021 fastholdes, fremgik det af en meddelelse fra energimastodonten.

Onsdag endte Ørsted-aktien stort set uændret i 1022 kr.

Der er også kontraktnyt til Maersk Drilling forud for dagens handel. Maersk Drilling har sikret sig en boringskontrakt i Ghana til en værdi af 370 mio. dollar med Tullow Oil Ghana.

Det skriver Maersk Drilling i en meddelelse torsdag, efter at selskabet annoncerede kontrakttildelingen i starten af februar i år.

Drilling steg 3 pct. onsdag til 269,20 kr.

NYE KURSMÅL TIL DANSKE, CARLSBERG OG MÆRSK

Derudover er der tikket en række nye kursmål ind til henholdsvis Danske Bank, Carlsberg og Mærsk.

Mærsk har fået løftet sit kursmål til 19.300 kr. fra 17.000 kr. hos finanshuset HSBC. Det fremgår af data fra Bloomberg. Anbefalingen er fortsat "køb".

Det nye kursmål indikerer et potentiale på 28,1 pct. i forhold til lukkekursen onsdag, hvor Mærsks B-aktie steg 2 pct. til 15.070 kr.

Danske Bank får skåret sit kursmål af Morgan Stanley til bare 85 kr. fra 109 kr., viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "undervægt".

Bank-aktien lukkede 2,5 pct. højere i 124,45 kr. onsdag.

Carlsberg har fået løftet sit kursmål hos Carnegie med lige under 5 pct. til 1150 kr. fra 1100 kr. Anbefalingen er uændret "køb", viser data fra Bloomberg News.

Onsdag lukkede bryggeriaktien 0,3 pct. lavere i 1000,50 kr.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder