Aktier/tendens: Euforisk udland kan give dansk rekord

Udgivet den 15-07-2020  |  kl. 08:18  |  

Der kan blive tale om endnu en rekorddag på det danske aktiemarked onsdag, trods en udpræget mangel på nyheder om danske børsnoterede selskaber.

Selskabsspecifikt kan nye opskruede kursmål på Novozymes-aktien presse enzymgiganten op i dagens overskrifter.

Markedsomsætningen ventes at være stærkt begrænset både på grund af nyhedstørken og på grund af sommerferieperioden, der holder mange investorer væk fra markedet.

Strømpilene fra udlandet peger dog entydigt op, og holder det stik, kan der blive tale om en tilbagevenden til den rekordrække, der tirsdag blev brudt efter seks på hinanden følgende dage med ny top i C25-indekset.

Kursstigninger på de amerikansk aktier tirsdag er blevet efterfulgt af positive markeder i Asien onsdag morgen, og også de amerikanske indeksfutures peger op, idet Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq indikeres at åbne med plusser på 0,5-1,0 pct., når det amerikanske marked åbner senere på dagen.

Den tyske DAX-future, der er en god indikator for det danske aktiemarked, stiger samtidig 1,5 pct.

Det danske eliteindeks, C25, lukkede tirsdag med et fald på 1,1 pct. i 1408,53.

FÅ OG SMÅ NYHEDER

Novozymes, der forleden fremlagde et opdateret og ganske positivt regnskab i utide, får hævet kursmålet af finanshuset Bernstein til 420 kr. fra 400 kr. Anbefalingen forbliver "outperform".

Også Exane BNP Paribas har løftet kursmålet for Novozymes, og her sætter analytikerne målet til 360 kr. mod hidtil 335 kr. Finanshuset gentager sin "neutrale" anbefaling af aktien, der tirsdag steg 1,7 pct. til 395,80 kr.

Også DSV Panalpina har fået løftet kursmålet. Her er det storbanken HSBC, der nu vurderer, at 900 kr. er et fair mål frem for det hidtidige 810 kr. Banken anbefaler stadig "køb" af aktien.

DSV Panalpina faldt tirsdag 1,5 pct. og lukkede i 839,00 kr.

Nordens største bank, Nordea, har fra morgenstunden fået konkurrentnyt fra Svenska Handelsbanken, SHB. Sen svenske storbank overgik i det store hele analytikernes forventningerne for andet kvartal.

SHB's nettooverskud for perioden endte på 3,96 mia. svenske kr., hvilket er et godt over analytikernes forventning, der lød på et overskud på 3,16 mia. svenske kr.

Nordea lukkede tirsdag i 49,15 kr. efter en stigning på 1,5 pct.

Ingeniørkoncernen FLSmidth har været under luppen hos det amerikanske finanshus Goldman Sachs. Det har resulteret i et løft i kursmålet til 200 kr. fra 185 kr.

Goldman Sachs anbefaler uændret "køb" af FLS-aktien, der tirsdag sluttede dagens handel med en stigning på 0,2 pct. til 199,55 kr.

Virkeligheden har ifølge Dagbladet Børsen været barsk for DFDS de seneste fire år, og de problematiske vilkår kulminerede for nylig med afskedigelsen af 650 fuldtidsansatte.

DFDS faldt tirsdag 0,2 pct. til 205,60 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder