Aktier/tendens: Fald i sigte efter nedtur i USA og fokus på Simcorp

Udgivet den 19-05-2022  |  kl. 07:57  |  

Onsdagens voldsomme nedtur på de amerikanske aktiebørser kan meget vel komme til at smitte af på markederne i Europa torsdag morgen, selv om de amerikanske aktiefutures indikerer mere rolige markeder i USA i eftermiddag.

Herhjemme kommer Simcorp i fokus efter softwareselskabets regnskab for første kvartal, hvor ordreindgangen overrasker positivt, mens driftsindtjeningen var lavere end ventet.

Simcorp fastholder forventningerne til 2022 i regnskabet, eksklusive ekstraordinære omkostninger på 3-5 mio. euro til støtte af selskabets Ukrainske ansatte og deres familier.

Driftsindtjeningen i første kvartal på 15,5 mio. euro lå under analytikernes forventninger på 22,4 mio. euro, mens ordreindtaget på 26,0 mio. euro var et lyspunkt i forhold til analytikerkonsensus på 20,2 mio. euro.

Simcorp-aktien endte onsdag næsten uændret i 494,90 kr.

TARGET UDLØSTE UDSALG

Det brede amerikanske S&P 500-indeks faldt onsdag hele 4 pct., og godt og vel halvdelen af nedturen indtraf efter dansk børslukketid. Udviklingen i USA har torsdag smittet af på markederne i Asien, samt på de europæiske aktiefutures, herunder på den tyske DAX-future, som indikerer et fald på 0,8 pct.

Herhjemme faldt C25-indekset 0,6 pct. til 1628,52 efter stigninger mandag og tirsdag på henholdsvis 1,6 og 1,7 pct.

Et skuffende regnskab fra Target bidrog til den dårlige stemning på markedet i USA onsdag, hvor detailkæmpen blev straffet med et fald på 25 pct. og ligeledes trak branchekollegaer med i nedturen.

Når et regnskab som Targets kan udløse et større "sell-off" er det ifølge aktiechef i Sampension Philip Jagd, fordi det berører et tema, der optager mange investorer disse dage, nemlig privatforbruget.

- Regnskabet taler ind i den bekymring, mange investorer har, for at privatforbrug kvæles af høje priser på nødvendige goder, og at det ultimativt bremser væksten eller i værste fald foranlediger en recession. Aktier orienteret imod forbrugeren, såsom Boozt, Pandora med flere kan blive specielt ramt, siger Philip Jagd.

Men aktiechefen mener dog også, at man skal se på, hvad markedet allerede har indregnet, før man giver op på aktier orienteret imod forbrugerne.

- Cykliske forbrugsaktier har allerede klaret sig ca. 20 pct. ringere end stabile forbrugsaktier i verden i år. Så meget af denne frygt for forbruget er reelt allerede indpriset. Der skal derfor ikke mange lyspunkter til, før en række forbrugsaktier kan blive rigtigt gode investeringer resten af året og endnu længere frem, vurderer Philip Jagd.

ANBEFALING AF ISS HÆVET

Der er en del analysenyheder at forholde sig til torsdag. Blandt de mest iøjnefaldende er en hævet anbefaling af ISS hos HSBC til "hold" fra "reducer" og et løftet kursmål til 125 kr. fra 110 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

Onsdag faldt ISS 2,2 pct. til 129,85 kr.

Der er også analysenyt om rederiet Norden, som onsdag opjusterede forventningerne og steg 10 pct. til 308,20 kr. Finanshuset ABG Sundal Collier har efterfølgende løftet kursmålet for aktien med knap 20 pct. til 358 kr. og gentaget en købsanbefaling.

Franske Société Générale har desuden kigget nærmere på FLSmidth, og det er mundet ud i et reduceret kursmål på 220 kr. mod før 270 kr. FLS-aktien steg 1,3 pct. til 197 kr.

Nordea har derimod fået løftet sit kursmål hos finanshuset JP Morgan til 88,53 kr. fra 81,74 kr., mens anbefalingen fortsat er "overvægt". JP Morgan her desuden hævet kursmålet for Danske Bank med en femmer til 110 kr.

Nordea steg onsdag 0,1 pct. til 69,75 kr., og Danske Bank endte 1,2 pct. højere i 107,85 kr.

Rederi- og logistikvirksomheden DFDS har også været igennem regnearket hos finanshuset RBC Capital, og det har givet et nyt kursmål på 390 kr. mod tidligere 420 kr., mens anbefalingen stadig er "outperform".

DFDS-aktien steg 6,8 pct. til 277,20 kr. onsdag.

Der kommer torsdag desuden regnskab fra UIE, STG, Hartmann, Brøndby IF, Ennogie, CPH Capital og KBHL.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯