Aktier/tendens: Fald i sigte med fokus på konkurrentregnskaber

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 08:28  |  
Arkiv: Foto

Der er tirsdag udsigt til endnu en rød dag på det danske aktiemarked, efter at de amerikanske aktiemarkeder for alvor vendte snuden nedad efter dansk lukketid mandag.

De amerikanske aktiemarkeder dykkede mandag med op til 1,7 pct., hvoraf det meste af faldet kom, efter at det danske C25-indeks var lukket med et fald på 0,6 pct. i 1569,76.

Tirsdag morgen er stemningen dog forbedret en smule målt på de amerikanske aktieindeksfutures, der peger mod en stigning på omkring 0,2 pct., når der åbnes på børserne i New York senere tirsdag, mens der i Europa fortsat er et efterslæb, hvor den tyske DAX-future peger mod et fald på 0,6 pct.

Mandagens aktieudsalg var drevet af manglende fremgang i forhandlingerne om en ny coronahjælpepakke i Washington, og nyheder fra den front vil fortsat være udslagsgivende for retningen på aktiemarkederne.

Tirsdagen har budt på en række regnskaber fra udenlandske konkurrenter til danske børsnoterede selskaber.

SWEDBANK LEVERER STÆRKE TAL FOR TREDJE KVARTAL

Nordea- og Danske Bank-investorerne har fået nyt fra den anden side af Øresund, hvor den svenske storbank Swedbank har leveret stærke tal for tredje kvartal både i forhold til samme periode året før og forventningerne hos analytikerne.

Det var primært færre end ventede omkostninger og færre nedskrivninger end ventet, der gav overraskelsen med et nettooverskud på 5,3 mia. svenske kr. mod ventet 4,2 mia. svenske kr.

Nettorenteindtægterne rapporteres til 6714 mio. svenske kr. mod ventet 6869 mio. svenske kr. Gebyrposten blev 3246 mio. svenske kr., mod ventet 3139 mio. svenske kr.

Omkostningerne blev knap 4,8 mia. svenske kr., mens analytikerne havde ventet godt 5,3 mia. svenske kr. Niveauet i tredje kvartal sidste år var knap 5,2 mia. svenske kr.

Også nedskrivningsposten overraskede markant positivt, da den blev på 425 mio. svenske kr. mod ventet næsten det dobbelte - 842 mio. svenske kr. I tredje kvartal 2019 var nedskrivningerne på 154 mio. svenske kr.

Bankerne var godt kørende mandag med en stigning på 1,8 pct. til 92,92 kr. til Danske Bank, mens Nordea steg med 0,8 pct. til 50,22 kr.

DSV PANALPINA FÅR NYT FRA SCHWEIZ

DSV Panalpina har fået nyt fra Schweiz, hvor speditørgiganten Kuehne + Nagel har aflagt regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen falder, men driftsindtjeningen får et solidt løft drevet af en solid fremgang i luftfragtdivisionen.

Kuehne + Nagels omsætning er i tredje kvartal faldet med 4,0 pct. til 5,03 mia. schweizerfranc, mens udgifterne til service fra tredjeparter er faldet til 3,17 mia. schweizerfranc fra 3,26 mia. schweizerfranc.

Selskabet driftsindtjening målt på EBITDA er steget med 27,1 pct. til 600 mio. schweizerfranc.

DSV Panalpina har dog allerede opjusteret forventningerne til 2020 og kommet med foreløbige regnskabstal for kvartalet.

DSV Panalpina-aktien faldt mandag med 1,4 pct. til 1054,50 kr.

GJENSIDIGE LEVERER STÆRKE TAL

De danske forsikringsselskaber har fået nyt fra den norske forsikringskoncern Gjensidige Forsikring, der overrasker positivt med sine resultater for tredje kvartal, hvor både præmieindtægter, forsikringsresultat og resultat før skat lander over analytikernes forventninger.

Resultatet før skat opgøres til 2048 mio. norske kr., hvor analytikerne ifølge tal indhentet af Infront for TDN Direkt havde ventet 1753 mio. norske kr.

Tryg, der allerede har aflagt regnskab for tredje kvartal, faldt mandag med 1,0 pct. til 200,60 kr., og Topdanmark, der aflægger regnskab på fredag, faldt med 1,0 pct. til 308,40 kr.

GN-investorerne kan også se markant fremgang til peerselskabet Logitech, der har leveret en voldsom vækst i det forskudte andet kvartal.

Logitech, der producerer og sælger gamingudstyr i form af mus, tastaturer og høretelefoner, opjusterer også forventningerne til omsætningsvæksten til 35-40 pct. i hele regnskabsåret mod tidligere ventet 10-13 pct.

I andet kvartal omsatte selskabet for 1,26 mia. dollar, hvilket var en fremgang på 75 pct. fra samme kvartal sidste år. Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet et salg på 842,2 mio. dollar.

GN, der allerede har opjusteret forventningerne for Audio-divisionen og kommet med foreløbige tal for kvartalet, faldt med 1,9 pct. til 500,80 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder