Aktier/tendens: G4S og Danske Bank i fokus i svagt marked

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 08:12  |  

Danske Bank og G4S kan få opmærksomhed fra åbningen mandag, hvor det tegner til en lettere nedslående start på denne uges aktiehandel at dømme efter udviklingen i USA fredag.

De amerikanske politikere er fortsat ikke nået til enighed om en finanspolitisk hjælpepakke efter coronakrisen, og det var blandt andet de bekymringer, som investorerne greb fat i, da de fredag sendte de amerikanske aktier i minus.

Et fortsat højt smittetal for covid-19 flere steder i verden, herunder i USA og Europa, tynger ligeledes humøret på børserne.

Det brede S&P 500-indeks dykkede 0,6 pct., efter at det danske aktiemarked havde lukket, og sluttede 1,1 pct. lavere fredag. Den tyske DAX-future peger på et fald på 0,8 pct. fra åbningen mandag.

Fredag slap det danske C25-indeks dog med et fald på 0,1 pct. til indeks 1491,36, selv om minusserne på de store børser i Frankfurt og London var på omkring 0,7 pct.

HVIDVASKSAG ATTER I FOKUS

Danske Banks hvidvasksag har atter fundet vej til en forside. Politiken, som sammen med blandt andet DR og Berlingske har fået adgang til tusindvis af hemmelige dokumenter, skriver, at narkohandlere, våbensmuglere og mafiaklaner er nogle af dem, som Danske Banks kunder i den nu lukkede estiske afdeling havde forbindelse til.

Fredag faldt Danske Bank-aktien med 2,5 pct. til 84,44 kr. Konkurrenten Nordea faldt desuden 1,7 pct. til 48,93 kr.

Fitch gentog sent fredag sin kreditvurdering "AA-" af Nordea. Udsigterne for kreditvurderingen er dog negative, hvilket indikerer, at der er risiko for en nedjustering senere.

- De negative udsigter for Nordea reflekterer risici i forhold til vores basisscenarie i form pres af på bankens ratings, især kvaliteten af aktiver, lønsomhed og kapitalisering, hvis afmatningen viser sig at blive dybere eller længerevarende, end vi venter, begrunder Fitch blandt andet.

STORAKTIONÆR ER ÅBEN FOR BEDRE BUD

Blandt sidepapirerne er der opmærksomhed om G4S, der er kommet med en opdatering for årets første otte måneder, hvor omsætningen faldt med 1,9 pct. Indtjeningen er til gengæld foran 2019-niveau.

Oplysningerne kommer, efter at BC Partners og Gardaworld i sidste uge annoncerede et potentielt bud på 190 pence per aktie.

Fredag afviste sikringskoncerns største aktionær, Schroders, købstilbuddet fra BC Partners og Gardaworld, som også sikringskoncernens bestyrelse tidligere har afvist som utilstrækkeligt.

Schroders erklærede sig dog også åben for en handel ved en fair pris, som "mere præcist reflekterer multiplerne hos konkurrenter, synergier og andre strategiske fordele, som en køber vil nyde godt af". Det meddelte chefen for Schroders britiske aktieafdeling, Sue Noffke, i en email til Ritzau Finans.

Aktien i G4S steg fredag 1,72 pct. til 15,68 kr. 190 pence svarer omregnet med valutakursen mandag morgen til 15,43 kr., og aktiekursen ligger altså over det indikerede bud, hvilket kan være et signal, om markedet spekulerer i en forhøjelse.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder