Aktier/tendens: Genmab i fokus efter stærk data i ventet grønt marked

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 07:44  |  
Arkiv: Foto

Der er tirsdag udsigt til en lysegrøn start for det danske C25-indeks, hvor fokus kan samle sig om Genmab.

Selskabet har mandag aften kunnet fortælle om positiv data fra et fase 2-forsøg med midlet Tisotumab Vedotin til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

Derudover kan det give fokus, at finanshuset Guggenheim Securites har løftet sit kursmål for aktien med knap 6 pct. til 2486 kr. og fastholdt anbefalingen "køb". Mandag steg Genmab-aktien 1,8 pct. til 2169 kr.

Generelt ser det danske aktiemarked tirsdag ud til at gå en grøn åbning i møde, efter at C25-indekset mandag steg beskedne 0,1 pct. til 1344,20.

De amerikanske indeksfutures peger op med 0,3-0,5 pct., mens den tyske DAX-future stiger 0,4 pct.

VESTAS MED JAPANSK ORDRE

Også Vestas kan komme i fokus tirsdag, der er den sidste dag i årets andet kvartal. Op til afslutningen af et kvartal præsenterer Vestas nemlig typisk flere ordrer.

Allerede natten til tirsdag har vindmølleproducenten annonceret den første af slagsen. Her er tale om en ordre på 76 megawatt (MW) til to projekter i Japan til levering i 2021. Med i aftalen er også en flerårig AOM 5000-serviceaftale, der er den mest omfattende i Vestas' servicekatalog.

Vestas-aktien lukkede mandag i 665 kr. efter en kursstigning på 0,2 pct. og er nu næsten i plus for 2020. Siden årsskiftet er aktien faldet 1,2 pct. i værdi.

Maersk Drilling har tirsdag morgen kunnet fortælle om en aftale for riggen Maersk Developer til en værdi af cirka 20,4 mio. dollar - svarende til 135,3 mio. kr.

Den skal være beskæftiget hos Petronas Suriname Exploration & Production i 75 dage. Mandag lukkede aktien i 142,20 kr. efter en kursstigning på 0,4 pct.

Finanshuset Bernstein har hævet kursmålet for aktien i DSV Panalpina til 770 kr. fra 625 kr. Anbefalingen af aktien, der mandag steg 2,3 pct. til 809,80 kr., er fortsat "market perform".

NKT-KURSMÅL LØFTET EFTER MILLIARDORDRE

Blandt fondsbørsens mindre selskaber kan der endnu engang komme fokus på NKT, der mandag endte som en af de mest stigende danske aktier.

Aktien steg 5,9 pct. til 148 kr., efter at kabelproducenten annoncerede sin største ordre nogensinde. Der er tale om en ordre på over 1 mia. euro til den tyske Südlink-korridor.

Det er en af tre kabelforbindelser, der skal transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige.

Siden har finanshuset ABG Sundal Collier løftet sit kursmål for aktien med 10 pct. til 170 kr. Anbefalingen af aktien er fortsat "hold".

Finanshuset har også løftet kursmålet for TCM Group-aktien til 140 kr. fra 130 kr. Anbefalingen af aktien, der mandag steg 2,9 pct. til 126 kr., er fortsat "køb".

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder