Aktier/tendens: Genmab i fokus sammen med Vestas i ventet rød start

Udgivet den 03-04-2024  |  kl. 08:00  |  

Det tegner til en forsigtig start på handelsdag nummer to i april efter fald på de globale aktiemarkeder tirsdag og onsdag.

Genmab tager fokus med et amerikansk opkøb for milliarder, og Vestas kan endnu en gang få opmærksomhed efter analysenyt.

Samlet peger det mod en rød start, da den tyske DAX-future falder 0,2 pct. onsdag morgen, hvor også de amerikanske peger ned.

- De amerikanske aktier faldt tungt tirsdag, og den negative stemning er fortsat i Asien her til morgen. Pilen vender også nedad for de europæiske aktier. Både den europæiske og den amerikanske aktiefutures ligger svagt i negativ her til morgen, skriver Nordea i en kommentar onsdag morgen.

Det danske C25-indeks faldt solide 1,0 pct. i 1923,77 tirsdag.

GENMAB KØBER OP

Biotekselskabet Genmab har grebet dybt i lommerne og har købt amerikanske Profoundbio for 1,8 mia. dollar svarende til 12,5 mia. kr. kontant. Med opkøbet vil det danske biotekselskab udvide sin portefølje med tre nye lægemiddelkandidater.

- Opkøbet vil yderligere øge Genmabs midt- til senstadie kliniske pipeline og styrke og komplementere Genmabs i forvejen validerede portefølje af egne teknologiske platforme, oplyser selskabet onsdag morgen.

- Opkøbet vil give Genmab verdensomspændende adgang til Profoundbios portefølje af næstegenerations antistofbehandlinger, der består af tre kliniske og flere prækliniske programmer, fremgår det videre.

Blandt kandidaterne er stoffet Rina-S, der er udviklet til behandling af æggestokkræft og andre solide tumorer.

Samtidig bliver forventningerne til driftsomkostningerne i 2024 præciseret. De ventes nu at lande "moderat over" det øvre niveau af spændet 12,4-13,4 mia. dollar.

Aktien steg 0,1 pct. tirsdag til 2086 kr.

VESTAS FÅR LAVERE KURSMÅL

Efter en lavere end ventet ordreindgang i årets tre første måneder er kursmålet for aktien i Vestas tirsdag blevet sænket med godt 5 pct. til 180 kr. fra førhen 190 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien gentages på "hold" af analytiker Daniel Vardal Haugland. Det nye kursmål indikerer da også et mindre negativt potentiale på 3 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag, da aktien faldt 3,5 pct. til 186,20 kr.

ABG Sundal Collier har haft en neutral anbefaling af aktien i Vestas siden oktober 2023, da kursen på aktien lå i 146,14 kr.

Også Nordea har fået barberet en luns af kursmålet. Svenske SEB har sænket det med 7 pct. til 157 svenske kr., eller 101,41 danske kr., fra førhen 169 svenske kr.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb" af analytiker Andreas Håkansson. Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 28 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag, da aktien steg 0,9 pct. til 78,84 danske kr.

Novo Nordisk har fået nyt fra USA, der kan presse kursen. Tirsdag offentliggjorde den amerikanske regering de nye takster for at administrere den offentlige sygesikring for folk over 65 år. Medicare, hedder den, og taksterne indeholdt for første gang i ti år ikke de ventede opadgående reguleringer for 2025.

Og det trak ned i blandt andet USA's største sygekasse Unitedhealth, som dykkede 6,4 pct. I samme branche mistede CVS Health også 7,2 pct., mens Humana dykkede 13,4 pct.

Novo-aktien faldt 1,6 pct. tirsdag til 867,10 kr.

Og så kan A.P. Møller-Mærsk skæve til kursudviklingen på sine asiatiske konkurrenter, der stiger over en bred kam onsdag morgen. De japanske rederier, Mitsui OSK Lines, Kawasaki Kisen og Nippon Yusen, stiger mellem 2,2 og 3,1 pct.

B-aktien steg 0,3 pct. til 9022 kr. tirsdag.

Blandt sidepapirerene kom Ennogie, der er laver solcelletage, med regnskab sent tirsdag. Selskabet fortsatte med at forbedre sin toplinje og indtjening i 2023, men ordreindgangen er faldet, og selskabet spår lavere omsætning næste år.

Aktien steg 3,8 pct. tirsdag til 12,35 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯